Partizan reagovao na pisanje Danasa: Žalili smo se CAS-u 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Klub iz Humske ne poriče izgubljen spor pred FIFA, ali se nada preinačenju odluke od strane Suda za sportsku arbutražu.

Presuda Međunarodne fudbalske federacije u sporu Partizana i Takume Asana, u koju je Danas imao uvid, nedvosmisleno je utvrdila da je Japanac „raskinuo ugovor sa opravdanim razlogom“, pa je klubu iz Humske naloženo da uplati 453.281,43 evra, plus 5 odsto kamate, ali i 898.467,36 dinara, takođe uz 5 odsto kamate, sadašnjem vezisti Bohuma.

Ukoliko ne bude usvojena žalba crno-belih CAS-u, kako je navedeno u našem tekstu, s ogradom „ako je podneta“, jer nismo imali potvrdu da je vicešampion Srbije presavio tabak i svoju pravdu potražio na drugoj strani. Odnosno pokušava da ubedi višu instancu da je u pravu kada tvrdi da reprezentativac Japana i u tom trenutku najbolji fudbaler „parnog valjka“ nije imao pravo na jednostran raskid saradnje prošlog proleća.

„Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojjeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka CAS biti u našu korist“, saopštio je danas FK Partizan,  koga u slučaju sa Asanom zastupa advokat Zoran Damjanović.

Vreme, odnosno CAS, još jednom će proveriti istinitost i validnost argumentacije Partizana, u ovom trenutku gubitničke strane u sporu koji je 2021. godine potresao fudbalsku javnost u Srbiji i Japanu. Zato je bruka očigledna i, ono što još više košta prezadužen klub i boli njegove navijače, ogroman gubitak od nerealizovane prodaje Asana. Jer, da se nije plaćalo kako se plaćalo igrač bi otišao regularnim putem i isplatio svoj dolazak na Topčidersko brdo u poslu vrednom 1.000.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari