Partizan sa 2:1 ide na revanš u Molde 1Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Molde sa 2:1, u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Strelci za Partizan bili su Sejduba Suma u 45. i Zoran Tošić u 84. Gol za Molde u 44. je dao Matis Boli.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Norveškoj.

U prvom poluvremenu, do samog njegovog finiša, nije bilo velikih uzbuđenja, osim pokušaja Ejkrema i dobre odbrane Stojkovića u 12. minutu.

Nakon toga obe ekipe nisu bile precizne u završnici sve do 43. minuta kada je Boli doneo prednost Moldeu. Boli je sve sam uradio, „polomio“ je trojicu igrača Partizana, šutirao je, a lopta se od stative odbila u mrežu crno-belih.

Partizan je, međutim, odgovorio posle samo dva minuta, a u glavnim ulogama bili su Tošić i Suma. Tošić je dobio loptu na desnoj strani, proigrao je Sumu koji se lepo okrenuo i sjajno pogodio za 1:1.

Prvi do šanse u drugom poluvremenu stigao je Molde, Džejms je zapretio u 61. minutu, ali je Stojković bio na mestu.

Nakon toga pravih prilika nije bilo sve do 77. minuta kada je Partizan propustio tri velike šanse. Prvo Ožegović nije iskoristio dobar prodor i dodavanje Asana, potom je Uroševićev šut odbranio golman Moldea i na kraju je Japanac loše zahvatio loptu odbijenu loptu i šutirao preko gola sa pet metara.

Napadi Partizana isplatili su se u 84. minutu kada je Tošić, nakon akcije Asana i Uroševića, sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu za veliko slavlje oko 6.000 dece na stadionu u Humskoj.

Stojković je u 87. minutu sjajno intervenisao, uklizao je u poslednjem trenutku i omogućio Partizanu da na revanš u Norvešku ipak otputuje sa golom prednosti.

Milošević: Rezultat je spektakularan u odnosu na našu igru

Trener fudbalera Partizana rekao je da je nezadovoljan igrom u današnjoj pobedi nad Moldeom.

„S obzirom na to šta smo pokazali, rezultat 2:1 je spektakularan u odnosu na našu igru. Momci znaju da mogu mnogo bolje“, rekao je Milošević za Arenu.

Partizan je pobedio Molde sa 2:1 u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

„Osećali su se komotno na našem terenu, kao da igraju kod kuće. Jedno od lošijih poluvremena od kad sam u Partizanu. Razlog za to zaista ne znam. Neshvatljivo je. Mogli smo da imamo mnogo više problema“, kazao je Milošević.

Naveo je da veruje u prolaz.

„Ovo će biti dva poluvremena, prvo je tek prošlo. 99 odsto će odlučivati ono drugo, to sam rekao i, kao što vidite, definitivno je tako. Ako podignemo 30-40 odsto igru, onda se možemo nečemu nadati“, dodao je trener Partizana.

Revanš je sledećeg četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari