Partizan se davi u "živom blatu", bodove iz Humske odneo i "fenjeraški" Radnik 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pobeda nad ekipom lučanske Mladosti, u prošloj rundi prvenstva, ipak je bila pucanj u prazno jer su crno-beli porazom od (do ovog petka) najlošije plasiranog tima na tabeli – 1:2 (0:2) produžili seriju prolećnih mečeva kod kuće bez maksimalnog učinka i dodatno ugrozili ostanak na poziciji najbližoj novom (starom) šampionu Crvenoj zvezdi.

Podatak da je Partizan dobio poslednjih devet duela sa Radnikom i nije mu prepustio nijedan bod u svim njihovim mečevima u Humskoj prišio je crno-belima etiketu favorita na otvaranju 27. kola Superlige.

Međutim, brojke često nemaju veze sa trenutnom realnošću, pa je fenjeraš, bez pardona, krenuo na domaćina. Pametno birajući vreme i mesto kada će izaći iz svog „bunkera“ i izbaciti „parni valjak“ iz koloseka.

U sedmom minutu Aleksandar Popović je odbranom upropastio sjjanu šansu Radulovića, 60 sekundi posle stativa je sprečila vođstvo gostiju, u režiji Stevanovića, ali malo zatim golmanu Partizana nije bilo spasa.

Surduličani su banuli na rivalovu polovinu, Milan Makarić izdržao Svetozara Markovića na leđima i ispod nogu Igora Vujačića dao loptu Andriji Rduloviću, a on lako dobio duel jedan na jedan s čuvarom mreže.

Munjevita kontra izabranika Dušana Đorđevića bila je prvi šamar za pulene Igora Duljaja i tužno mali broj navijača (14). Pred sam završetak prvog poluvremena usledilo je novi šok, u vidu dupliranja minusa (44).

Ovoga puta Popović je sam kumovao kapitulaciji, tako što je posle kornera i šuta glavom defanzivnog rezerviste Ranka Jokića dozvolio da mu „bubamara“ preleti preko ruke. Za novu salvu zvižduka sa tribina.

Između ta dva Radnikova hica u centar mete, Partizan je pokušavao da dođe sebe i uzvrati u darac. I nje da nije napravio dovoljno prilika. Na njegovu žalost, neverovatnih tri puta okvir gola bio je koban za šutere.

Prvo za udarac Kvinsa Meniga (15), pa za pokušaj Aleksandra Filipovića (18), a onda i za šut Rikarda Gomeša (23). Ostalo je hvatao odlično raspoloženi golman Stefan Ranđelovi. Jednom je i sudija pogrešio.

I to nedopustivo. Nije poništio regularan pogodak ili prevideo penal, ali pitanje je kako bi stvari razvijale da je u 35. minutu pokazao crveni karton Dušanu Stevanoviću za obaranje sleđa Dijabatea na centru.

Ovako,su crno-beli u nastavku morali da krenu na sve ili ništa, pa je njihov treći trener od početka sezone u ranoj fazi drugog dela utakmice Gomeša u napadu upario sa drugim špicem Andrijom Pavlovićem.

Prethodno je Samed Baždar dodatno pojačao ofanzivu, međutim sve je to bilo bez efekta. Jeste pretedent na kvalifikacije za Ligu šampiona bio konkretniji, ali nije uspeo da „ubode“ čak ni iz jedanaesterca (63).

Gomeš je fauliran na ivici šesnaesterca, arbitar je pokazao na belu tačku, a u takvim situacijama inače nepogrešivi Bibars Natho promašio zicer. Tačnije, Ranđelović je pročitao Izraelca i bacio se na pravu stranu.

Terenska inicijativa urodila je plodom tek kada je Rikardo Gomeš „pocepao“ mrežu (83), očigledno besan zbog timske nemoći u realizaciji i svojih par velikih promašaja pre toga. Prekasno za pravo buđenje.

I makar izjednačenje. Ništa više nije pomoglo, pa će srpska fudbalaska istorija zabeležiti činjenicu da Partizan nije dobio čak pet vezanih megdana na svojoj travi – četiri u Superligi i jedan u Ligi konferencije.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari