Partizan se mučio tri četvrtine, ali stigao do četvrte pobede u Evroligi 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana ostvarili su četvrtu pobedu u Evroligi jer su u meču 9. kola na svom terenu pobedili Albu sa 89:74.

U duelu u kojem je sve zavisilo od crno-belih, odnosno dobrih i loših poteza koje su gotovo 30 minuta naizmenično činili, domaći su prelomili duel krajem treće i na početku poslednje četvrtine-

U tom periodu ubacili su četiri trojke, stekli dvocifrenu prednost što je bilo dovoljno da se savlada po kvalitetu skromna ekipa iz Berlina.

Partizan je dobro ušao u meč i do prvog tajm-auta imao prednost od 12:8, međutim, startna peotorka, u kojoj kao i na meču u Minhenu pre dva dana, nije bilo Avramovića i Anđušića.

Posle kratkog odmora gosti su prešli na zonsku odbranu, zbunili protivnika i zonskom odbranom napravili seriju od 12-2.

Takođe, crno-beli su igrali loše i u odbrani i čestim greškama prilikom preuzimanja, dopuštali gostima da pogađaju trojke, a da nakon promašaja neretko dođu i do defanzivnog skoka.

Željko Obradović je tokom prvog poluvremena tražio petorku koja bi mogla da preuzme vođstvo i, kao i uvek, to se desilo ulaskom Alekse Avramovića.

Heroj reprezentacije Srbije sa nedavno završenog Mundobasketa, krajem prve i početkom druge četvrtine je za nešto više od četiri minuta u igri ubacio devet poena i crno-beli su poveli sa šest poena prednosti (34:28).

Ipak, u trenucima kada se očekivalo da će tu razliku povećati i možda doći i do vođstva koje će im omogućiti mirniju igru, pravili bi iste greške u odbrani, koje su košarkaši ekipe iz Berlina uvek na isti način kažnjavali.

Iako se očekivalo da će treću četvrtinu početi agresivnije, pre svega u odbrani, domaći su u prvih pet minuta odigrali potpuno suprotno.

Jaramaz je zamenio Avramovića na poziciji plejmejkera i za kratko vreme napravio seriju grešaka koje su unele nervozu u igru crno-belih.

Usporio je napade, promašio nekoliko otvorenih šuteva, domaći su za četiri minuta pogodili tek jedan koš i gosti su ponovo preuzeli vođstvo.

Ono što je bilo bitnije od rezultata bila je činjenica da je Alba nametnula svoj ritam i potpuno umrtvila i ritam igre i publiku u Areni.

Logično, u igru se vratio Avramović i Partizan je zaigrao brže i krajem treće četvrtine i Arena se probudila.

Alba je stala u napadu i crno-beli su posle serije od 12-3 došli do najveće prednosti od devet poena razlike.

Domaći su pogodili četri trojke, a prva Doužerova donela je crno-belimq prvi put deset poena prednosti (62:52).

Partizan je je na kraju ovog perioda imao deset oena prednosti (65:55), koja je za ritam utakmive, al i kvalitet gostujuće ekipe, bila dovoljna za pobedu.

U poslednjih deset minuta crno-beli su rutinski održavali prednost, na svaki pokušaj gostiju da eventualnom serijom odgovarali svojom serijom i na kraju došli i do ubedljive prednosti.

Ono što je najbitnije za ekipu Željka Obradovića je to da je i bez povređenih igrača ne dozvoli sebi da izgubi od slabijih protivnika i sačuva šanse za plasman u drugi krug takmičenja.

Najefikasniji u Partizanu bio je Aleksa Avramović sa 20 poena, Anđušić je ubacio 16, a Ledej i Naneli po 14 poena.

Za ekipu iz Berlina Timan je postigao 21 poen, Šnajder 12, dok je Olinde ubacio deset poena.

U sledećem, 10. kolu Evrolige Partizan u petak 24. novembra igra u Istanbulu protiv Efesa (18.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari