Košarkaši Partizana gostuju Bajernu (sreda, 20.30) u okviru osmog kola Evrolige i u tom susretu će biti favoriti.

Izabranici Željka Obradovića će pokušati da slave u Minhenu, a kako nas ove nedelje čeka duplo kolo Evrolige, priliku za produžetak serije Partizan će imati već u petak uveče u Štark Areni protiv Albe.

Dva trijumfa u ovoj sedmici bi mogla da ih dovedu do pozitivnog skora 5-4, što bi ih stavilo u dobru poziciju u borbi za ulazak u top 8 fazu takmičenja.

Crno-beli ne dočekuju u najboljem raspoloženju duel protiv Bavaraca budući da su za vikend izgubili kao domaćini od Igokee u okviru ABA lige.

Trener Obradović je bio vidno razočaran nakon blede partije u regionalnoj igi.

– Igrači uglavnom razmišljaju o svom učinku u napadu, zanemarujući učinak u odbrani. Uoči svakog meča im govorim koliko je odbrana značajna. To je presudilo za naš poraz. Doužer nije igrao jer smo procenili da mu je potreban odmor za iskušenja koja slede. Večeras smo videli koliko neki igrači zaista daju sve od sebe, a kako se neki ponašaju prilično indolentno. Razgovaraćemo da vidimo zašto je to tako i probaćemo da ih dižemo. To je naš posao – izjavio je srpski stručnjak.

U tom susretu Partizan je gubio 22 poena razlike. Iako je kasnije uspeo da se rezultatski vrati, međutim na kraju je poklekao i izgubio.

I to je čitava sezona Partizana u malom, stalno sustizanje dvocifrene razlike protivnika, zatim preokret, pa na kraju grčevita borba za trijumf. Upravo to moraju da izbegnu na narednoj utakmici .

U nekim utakmicama ove sezone crno-beli nisu imali sreće (Olimpijakos, Baskonija), dok su u nekim imali fortunu na svojoj strani (Fenerbahče).

Ni u meču protiv Bajerna Obradović neće moći da računa na povređenog kapitena Kevina Pantera, a za očekivati je da debituje skorašnje pojačanja Bruno Kaboklo u najkvalitetnijem klupskom košarkaškom evropskom takmičenju.

Mnogo se očekuje od kvarteta Džejms Naneli – Zek Ledej – Aleksa Avramović – Frenk Kaminski, jer su oni ti koji bi svojim znanjem i kvalitetom morali da uzmu glavnu reč u napadu i povedu svoj tim do nove pobede.

Bajern od početka ne briljira. Imaju skor 2-5 i nalaze se na 16. mestu na tabeli.

Trener Pablo Laso još uvek uigrava ekipu shodno svojim željama, pa zato mnogi ni ne vide bavarskog giganta kao ozbiljnog takmaca za ulazak u plej-of.

Serž Ibaka, Devin Buker i Isak Bonga su zadavali dosta problema ispod koša i Zvezdi u porazu od pre dve nedelje, pa se može očekivati da će i u sredu uveče spuštati loptu u reket.

Čak i ako Partizan prođe adekvatnu odbranu pod obručima, svakako bi trebalo da obrati pažnju na povratne lopte jer njih potpuno spremno čekaju sjajni šuteri Andreas Obst, Karson Edvards i NIk Vajler-Beb.

Za organizaciju igre će najviše biti zaduženi Leandro Bolmaro i Karson Edvars koje odlikuje igra „jedan na jedan,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari