Tokom vikenda nastavlja se takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, a na rasporedu je preostalih pet mečeva 16. kola. Od četiri naša predstavnika dva su igrala juče, dok druga dva na parket izlaze danas. Partizan ide u Ljubljanu na megdan sa Olimpijom, a današnji duel će biti jako značajan za crno – bele s obzirom na to da će u Evroligi kroz dve nedelje ponovo put Slovenije na jedan od odlučujućih mečeva za plasman u top 16, a današnja pobeda bi im značajno povećala samopouzdanje.

Tokom vikenda nastavlja se takmičenje u regionalnoj košarkaškoj ligi, a na rasporedu je preostalih pet mečeva 16. kola. Od četiri naša predstavnika dva su igrala juče, dok druga dva na parket izlaze danas. Partizan ide u Ljubljanu na megdan sa Olimpijom, a današnji duel će biti jako značajan za crno – bele s obzirom na to da će u Evroligi kroz dve nedelje ponovo put Slovenije na jedan od odlučujućih mečeva za plasman u top 16, a današnja pobeda bi im značajno povećala samopouzdanje. Beograđani u Sloveniju kreću bez suspendovanog trenera Duška Vujoševića (dobio tri meča kazne zbog incidenta na meču sa Cibonom) i povređenog Uroša Tripkovića, a trenutno su na drugoj poziciji na tabeli uz skor od 11 pobeda i četiri poraza. Hemofarm u Milenijumu dočekuje Zadrane. „Farmaceuti“ su trenutno petoplasirani tim na tabeli, dok je tim iz Jazina na trećem mestu. Dobra vest za Miroslava Nikolića jeste ta da će najnovija akvizicija Vrščana Vanja Plisnić zaigrati u Milenijumu.

PAROVI 16. KOLA

Split – Zagreb, Helios – Budućnost, Olimpija – Partizan, Hemofarm – Zadar (subota), Cibona – Široki (nedelja), u petak: Bosna – FMP, Crvena zvezda – Slovan

TABELA: Cibona 12-3, Partizan 11-4, Zadar 11-4, FMP 11-4, Hemofarm 10-5, Budućnost 9-6, Crvena zvezda 8-7, Olimpija 7-8, Helios 7-8, Bosna 6-9, Zagreb 5-10, Široki 5-10, Split 2-13, Slovan 1-14

– Sporazumno sam se rastao sa Ostendeom i sada jedva čekam da zaigram za Hemofarm. Ponuda Vrščana je stigla među prvima i nimalo nisam razmišljao. Verujem da ćemo ostvariti ovogodišnje ambicije, počev od duela sa Zadrom – rekao je Plisnić.
Meč crno – belih i Olimpije počinje u 18 časova, u isto vreme kada i duel u vršačkom Milenijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari