Partizan ubedljiv pred Bursu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Generalka crno-belih, uoči 30-godišnjice od osvajanja Kupa šampiona (16. april) uspela je u potpunosti. Partizan je regularni deo ABA lige završio ubedljivim trijumfom nad Cibnom (98:77) u hali „Aleksandar Nikolić“ i tako se pozicionirao kao drugoplasirani pred start plej-ofa regionalnog takmičenja. Mogao je trener Obradović da proveri na delu gotovo sve adute sa kojima će u sredu, 20. aprila nastupiti protiv Bursespora u osmini finala Evrokupa.

Bila je to prava crno-bela pesma u napadu.

Ako će pronalaziti mane, a nema sumnje da će tako biti, trener Obradović analiziraće propuste u odbrani od centralnog „pika“.

Sve ostalo, funkcionisalo je, maltene kao sat od prvog minuta. Razigrano i kreativno u napadu (23 asistencije), agresivno na perimetru u meri da je samo u prvih 20 minuta domaćin imao devet oduzetih lopti.

Kombinovao je Željko Obradović; igrao sa dvojicom kreativaca, periodično i sa Koprivicom i Lesorom u centarskoj liniji, forsirajući samo jednog krilnog centra u liku Zeka Ledeja.

Sa svakom osvojenom loptom sledila je realizacija u tranziciji, a kontru su vukli ne samo bekovi, već i Koprivica, kao i Ledej. Cibona se samo na mahove vraćala, uglavnom eksploatišući igru u „piku“ preko centra Brankovića (12p), odnosno dobre procente šuta sa distance, međutim defanzivno gotovo da ništa nije mogla da odbrani.

Lesor se kao petica istakao i u vidu kreacije (16p, čak 14 iz reketa, 5as), Koprivica je bio silan u reketu (13p); razveselio je navijače jednim silovitim zakucavanjem, dok je Madar pokazao da je odličan u šutu sa poludistance (17p).

Partizan je dobro rotirao u odbrani, uglavnom uspevao da bude na ruci šuterima, a da svaki poprečni pas iskoristi za laku realizaciju. Samo u tranziciji, crno-beli su ubacili 19 poena, meč završili sa 16 ukradenih lopti i negde jasno naznačili na koji će način pokušati da u ranoj fazi duela osmine finala Evrokupa „onesposobe“ Bursaspor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari