Partizan ubedljiv protiv Trenta 1Foto: Beta/Dragana Stefanović

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostujućem terenu Trento sa 83:58 (24:12, 23:16, 14:12, 22:18) u drugom kolu top 16 faze Evrokupa.

Do nove pobede Partizan su predvodili Markus Pejdž i Rade Zagorac, koji su upisali po 11 poena, dok se u italijanskoj ekipi istakao Džejms Blekmon sa 12 poena.

Izabranici Andree Trinkijerija su od starta meča nanetnuli svoj ritam i kontrolisali rezultat. Vrlo brzo stigli su do dvocifrene prednosti, a uz dve vezane trojke Markusa Pejdža na prvi odmor otišli su pri vodjstvu od 12 poena.

U drugoj četvrtini Partizan je održavao visoku prednost uz dobar procenat šuta za tri poena, ali je početkom trećeg perioda ritam utakmice opao.

Serijom poena Trento je uspeo da smanji zaostatak, ali ne za dugo, pošto je beogradski tim vrlo brzo vratio 20 poena prednosti.

Poslednja četvrtina nastavljena je u istom ritmu, a priliku da debituje dobio je i novi član Partizana Džejmsa Mekadu. Uspeli su crno-beli bez opuštanja da privedu utakmicu kraju i zabeleže ubeldjivu pobedu.

Partizan je sada izbio na čelo tabele Grupe E, dok Trento zauzima poslednju poziciju.

U sledećem kolu Partizan će ići na gostovanje Darušafaki, dok će Trento ugostiti Virtus iz Bolonje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari