Partizan ubedljivo pobedio u Splitu, Trifunović i Vukčević najefikasniji kod crno-belih 1Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana, koji su u petak igrali meč Evrolige protiv Baskonije u Vitoriji, večeras su savladali Split u gostima sa 76:53 i tako stigli do skora 5-1 na tabeli ABA lige.

Za razliku od prošle sezone, kada su do pobede u ovoj dvorani stigli trojkom Nanelija u poslednjoj sekundi, crno-beli su večeras kontrolisali rezultat i ritam utakmice gotovo svih 40 minuta.

Početkom druge deonice, nakon vođstva gostiju od 27:15, Split je ubacio tri trojke u nizu zbog čega je trener gostiju Željko Obradović uzeo minut odmora. Do poluvremena crno-beli su napravili seriju 17-5 i rezuzultatski prelomili meč (44:29).

U finišu treće četvrtine Partizan je imao prednost od 24 poena viška (64:40), da bi u poslednjem periodu rutinski održavao visoku prednost.

Uprkos ubedljivom trijumfu, crno-beli nisu meč završili bez problema – lakšu povredu zaradio je Ledej, dok je Smailagič pre poluvremena morao da ode u svlačionicu, a zatim i u bolnicu zbog dodatnih pregleda.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Uroš Trifunović sa 13 poena i šest skokova, Tristan Vukčević je uz 12 poena imao četiri skoka, dok je Pi Džej Doužer zabeležio šest poena, devet skokova i šest asistencija.

Kod domaćina istakao se bio Derek Fanderburk sa 12 poena, dok je Tonko Vuko dodao 11.

U narednoj rundi ABA lige, Partizan na svom parketu igra protiv Igokee, dok Split očekuje gostovanje ekipi Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari