Partizan zvanično počeo pripreme za narednu sezonu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana zvanično su otpočeli pripreme za narednu sezonu, a u dvorani „Ranko Žeravica“ obavljena je i prozivka i susret sa novinarima. Stručni štab na čelu sa novim trenerom Željkom Obradovićem već nedelju dana radi sa domaćim igračima, juče su im se pridružila i trojica stranaca.

Na prvom zvaničnom okupljanju bili su: Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Aleksa Stepanović, Rodions Kuruc, Zek Ledej, Kevin Panter, Trej Dreksel, Dušan Miletić, Đorđije Jovanović, Nikola Radovanović, Mihailo Petrović, Marko Vukčević i Gregor Glas, dok su opravdano izostali Markus Pejdž, Vilijam Mozli i Dalas Mur.

Crno-beli danas putuju na Zlatibor na bazične pripreme a od 1. septembra očekuje ih serija prijateljskih utakmica pred nastupe u Evrokupu, ABA ligi, Superligi Srbije i Kupu „Radivoj Korać“.

Trener Željko Obradović rekao je njegovu ekipu najpre očekuje period međusobnog upoznavanja i stvaranja timskog duha, a u septembru dueli u kojima će se ekipa uigrati za početak sezone.

„Počeli smo pre sedam dana da radimo sa ovom decom, a sad su nam se priključili i nešto stariji igrači. Veoma sam zadovoljan odnosom prema treningu i generalno ponašanjem igrača.

Plan i program su već poznati – na Zlatiboru ćemo biti 12 dana i u tom periodu ćemo pokušati da napravimo dobru atmosferu, da još malo proverimo mogućnosti igrača i upoznamo se, ja njih i oni mene i da krenemo sa prijateljskim utakmicama.

Napravili smo solidan plan što se tiče uigravanja i kontrolnih duela. Očekuje nas turnir u Opatiji, dve prijateljske utakmice, po jedna u Kragujevcu i Beogradu, turniri u Istanbulu i Atini.

Igraćemo protiv dobrih protivnika, evroligaških ekipa i te provere bi trebalo da nam pomognu da shvatimo dokle smo stigli i šta je najbitnije da popravimo u igri. Prijateljske utakmice će biti najbolje merilo rada“,rekao je Obradović, a zatim dodao da na Zlatibor ide 15 igrača, jer su Mur i Pejdž još uvek u Americi, dok je Mozli još uvek povređen.

„Odlučio sam da svi koji su bili sa nama tokom prethodnih nedelju dana idu sa nama na pripreme, a tamo ćemo odlučiti dalje korake u vezi toga ko bi od njih zaista mogao da bude deo ove ekipe, a za koga je bolje da nastavi da igra negde.

Smatram da je za mlade igrače važno da igraju. Imamo situaciju u timu da neki igrači neće moći da nastave da rade sa nama, ali smo usresređeni na raspoložive snage. Ovo je odlična grupa, pridružiće nam se igrači u narednom periodu i očekujem da za deset dana budemo kompletni“.

 Trener Partizana rekao je da mu je poznato šta su obaveze igrača i trenera Partizana, kao i očekivanja javnosti i navijača.

„Neke igrače sam prvi put video, tek smo se pozdravili, a tek na Zlatiboru nas očekuje da razgovaramo, družimo se i ulazimo u ono što nas čeka ove sezone. Zna se šta je obaveza svakog igrača, naročito onih koji dolaze u Partizan. I ne samo igrača, već i svih nas u klubu.

Svesni smo svega što se od nas očekuje, a ono što bih ja voleo je da svak od nas da svoj maksimum. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Ne treba da žurimo, već da radimo mirno. Uvek u sportu postoji nešto što se zove pritisak, ali navikli smo na to, makar ja“.

Još se ne zna ime kapitena

Željko Obradović je objasnio da još uvek nije odlučeno ko će biti kapiten umesto Novice Veličkovića:

– Dogovorićemo se. Tek treba da se upoznamo i da vidimo ko može da bude kapiten Partizama – rekao je trener Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari