Partizanova igra za brigu 1Foto:starsport

Fudbaleri Partizan osvojili su sva tri boda na gostovanju u Lučanima, ali igrom nisu oduševili. Naprotiv. Ono što su puleni Miroslava Đukića pokazali u duelu sa ekipom Mladosti ne daje im pravo da se nadaju povoljnom rezultatu u Plzenju.

Za devedeset minuta igrači u crno – belim dresovima nisu napravili praktično nijednu pravu akciju, nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu a golovi koji su postigli u samom finišu meča su pre svega posledica grešaka odbrane domaćina.

Miroslav Đukić je odlučio da meč u Lučanima počne sa tri promene u sastavu odnosu na susret sa Viktorijom u Ligi Evrope. Umesto Mitrovića, koji zbog crvenog kartona neće igrati u Plzenju, na poziciji štopera zaigrao je Nemanja G. Miletić, mladi Armin Đerlek je debitovao za prvi tim crno-belih, kao i Ivanović koji je zaigrao u špicu napada sa Tavmbom. U prvih 45 minuta nismo videli praktično nijednu pravu akciju kako domaćina, koji se prema očekivanju, uglavnom skoncentrisao na odbranu vlastitog gola i (kao) pokušavao da iz kontranapada ugrozi gol Stojkovića, tako i ni od fudbalera Partizana, koji jesu imali loptu u svom posedu, ali nisu znali šta će sa njom.

Pokušao je Đukić u nastavku susreta promenama u timu da promeni i igru. „Nevidljivi“ Suma ostao je u poluvremenu u svlačionici, umesto njega je zaigrao Tošić, a već u 53. minutu umesto Ivanovića šansu je dobio mladi Jovanović, a treću izmenu Đukić izvršio u 67. minutu kada je umesto Đerleka zaigrao Janković. Ali, boljitka u igri crno – belih nije bilo. Čak šta više domaćin je u 70. minutu došao u vođstvo. Stojković je napustio kazneni prostor kako bi intervenisao glavom, lopta je opet došla do domaćih fudbalera, odnosno do Pavlovića, koji preciznim šutem sa 20 metara pogađa praznu mrežu jer Stojković nije stigao da se vrati na gol.

Fudbaleri Mladosti čine tada grešku, povlače se još više i praktično sami sebi daju dva gola. Prvo je u 84. minutu Tumbašević dobio drugi žuti karton, i samo dva minuta kasnije Marko Jevtović je posle loše postavljene odbrane Lučanaca (svi se okupili oko Tavambe) ostao sam na desetak metara od Rosića i preciznim udarcem poslao loptu u gol. Tada je zbog prigovora isključen i Petar Jovanović. U 89. minutu opet se zatresla mreže Rosića i opet posle greške odbrane – Šatara je poslao loptu u svoj gol. Partizan je tako došao do tri boda, koje igrom nije zaslužio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari