Partizanova meč lopta protiv Reala: Grobari na ispitu, Željko Obradović moli da se Španci ne osećaju neprijatno 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Košarkaši Partizana će u utorak od 20.30 u Beogradu igrati treći meč plej-of serije Evrolige protiv madridskog Reala.

Crno-beli su u prve dve utakmice, koje su se igrale u Madridu, ostvarili dve pobede i nedostaje im još jedan trijumf da bi se plasirali na fajnal-for koji se igra u Kaunasu.

Ekipa Željka Obradovića bila je na dobrom putu da počisti „kraljevski klub“ u plej-of seriji, ali je 1:40 minuta pre kraja drugog meča, pri vođstvu crno-belih od 95:80 došlo do tuče igrača dva tima, susret je prekinut i crno-beli su proglašeni za pobednika.

Bilo je jasno da će od tog trenutka ishod ove serije u mnogome zavisiti od odluka disciplinskih organa Evrolige, odnosno od toga ko će od igrača biti suspendovan i koliko će utakmica propustiti najaktivniji učesnici incidenta.

Evroliga je dan kasnije objavila da Matijas Lesor neće igrati u utorak, a da će Kevin Panter propustiti naredna dva duela u ovom takmičenju, što bitno menja odnos snaga između dve ekipe.

S druge strane, Jebusele je zaradio pet mečeva suspenzije, dok će Gabrijel Dek propustiti duel u utorak, ali će biti u ekipi u eventualnom četvrtom susretu, koji je na programu u četvrtak, takođe u „Štark areni“ (20.30).

Za razliku od druge utakmice u Madridu, trener španskog tima će u utorak moći da računa i na Edija Tavaresa, najdominantnijeg centra u Evropi, koji je bio u sastavu Reala u nedeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Saragose, ali nije ulazio u igru.

Za Partizan je najvažnije da atmosfera u dvorani u Beogradu bude na onom nivou na kojem je bila tokom svih mečeva koje su crno-beli igrali ove sezone u Evroligi i da pobednika ove plej-of serije odluče igrači, a ne neki nepromišljen gest iz publike.

– Ja bih voleo da naši navijači shvate da je ovo deo sporta, igrači su pričali između sebe i na tome treba da se završi. Mi smo u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo Reala. Mislim da i mi u Beogradu to treba da uzvratimo, da se nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala ne oseća neprijatno, nego da iz Beograda pošaljemo sliku kakva je uvek bila na našim utakmicama – izjavio je trener Partizana Željko Obradović.

On je dodao da uprkos tome što je njegov tim pobedio u obe utakmice u Madridu njegova ekipa mora da i u naredne duele uđe podjednako motivisano i skoncentrisano.

– Ideja je bila da idemo utakmicu po utakmicu, sada vodimo 2:0 i zadovoljni smo kako smo odigrali utakmice. Naravno, plej-of nije još završen, neće biti lako jer Real ima toliko kvaliteta. Verujem da će ponovo igrati sa Taversom sledeću utakmicu. Moramo da budemo oprezni i spremni za sledeću utakmicu – rekao je rener crno-belih.

Po poslednjim informacijama Obradović će moći da računa na Dantea Egzuma, koji se povredio tokom tuče u Madridu, ali je u ponedeljak trenirao sa ekipom.

Jasno je da će duel Partizana i Reala biti u centru pažnje evropske košarkaške javnosti pa je organizator meča odlučio da pojača mere obezbeđenja.

Direktor „Arene“ Goran Grbović upozorio je da će dvorana biti ispražnjena u slučaju da se dogodi neki incident i da će se eventualna četvrta utakmica igrati bez prisustva publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari