Dante Exum (L) and Head coach Željko Obradovićfoto STARSPORT

Košarkaši Partizana dočekuju u grotlu Štark Arene grčki Olimpijakos u okviru 30. kola Evrolige, a ukoliko pobede snažno će zakoračiti ka TOP 8 fazi takmičenja (petak, 20.00, Sport klub).

Otežavajuća okolnost po goste iz Atine koji se nalaze na prvom mestu tabele sa skorom 21:8 je ta što u Beograd dolaze bez prvog trenera Jorgosa Barcokasa koji je zbog zdravstvenih problema, odnosno virusa, van parketa poslednjih pet dana.

Grčki velikan je sjajnom nizu pobeda i u domaćoj ligi, ali i u Evroligi, a poslednji poraz doživeo je pre 20 dana protiv Armanija u Milanu rezultatom 83:62.

Tim iz Pireja je savršeno ukomponovan i spreman da napadne evropsku titulu.

Predvodi ga fenomenalni krilni centar Saša Vezenkov koji je glavni kandidat da ponese titulu MVP ove godine u Evroligi, a izvrsno ga prate i Kostas Papanikolau, Ajzea Kenan, Mustafa Fal i Tomas Vokap.

Trener „crno-belih“ Željko Obradović najavio je meč protiv Olimpijakosa na konferenciji za štampu ouči ovog duela.

– Verovatno najteži mogući protivnik iz mnogo razloga. Igraju izvanredno. Za ovo vreme dok smo mi pauzirali odigrali su dve utakmice u grčkom prvenstvu veoma dobro, na način na koji i inače igraju. Ekipa u kojoj se sve zna. Sem primarnog kontra napada, tu je napad „5 na 5“, igraju zaista izvanredno sa veliki protokom lopte i nema praktično nijednog šuta koji nije izgrađen i koji nije dobar šut. Prva stvar koju treba da shvatimo je da ćemo igrati odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Što se tiče njihove odbrane, tu su takođe neke zamke u pitanju, probali smo na ova četiri treninga da to pripremimo, pa ćemo videti kako će to da izgleda na utakmici – istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Partizan takođe u dobrom ritmu dočekuje meč sa grčkim rivalom.

Nakon pobede protiv Efesa u gostima 97:84 u prošlom kolu Evrolige, „crno-beli“ su došli do prekopotrebnog samopouzdanja pred „paklenu“ završnicu regularnog dela takmičenja.

Nakon ovog kola naredne sedmice u goste Partizanu dolaze španski giganti Real Madrid i Barselona, a onda oni idu na „noge“ Monaku, dok u poslednjem kolu dočekuju Panatinaikos.

Partizan tradicionalno bolje igra kod kuće.

Navijači im pružaju veliku podršku sa tribina, a Štark Arena je odavno raspodata za naredne tri evropske utakmice.

Dosta toga će zavisti i od šuta za tri poena Partizana, a sjajne role se očekuju od Matijasa Lesora, Kevina Pantera, Dante Egzuma i Zeka Ledeja.

„Iks“ faktor bi mogao biti Džejms Naneli koji može da uđe u seriju šuteva bez promašaja, a ako se to dogodi onda se svakoj ekipi u Evropi poraz smeši.

Sudije na ovom meču će biti Robert Lotermozer (Nemačka), Emin Mogulkoč (Turska) i Gitis Vilijus (Litvanija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari