Košarkaši beogradskog Partizana pobednici su košarkaškog turnira koji je završen u nedelju uveče u Pirotu. U finalnom susretu pred prepunom salom Sportske hale „Kej“ Partizan je igrao sa ekipom moskovskog Dinama. Do poslednjeg sekunda utakmica je bila neizvesna, ali su Beograđani na kraju pobedili Dinamo, rezultatom 93: 91.

Košarkaši beogradskog Partizana pobednici su košarkaškog turnira koji je završen u nedelju uveče u Pirotu. U finalnom susretu pred prepunom salom Sportske hale „Kej“ Partizan je igrao sa ekipom moskovskog Dinama. Do poslednjeg sekunda utakmica je bila neizvesna, ali su Beograđani na kraju pobedili Dinamo, rezultatom 93: 91. Treće mesto na turniru osvojila je sarajevska Bosna a četvrto Košarkaški klub Pirot. Za najbolje strelce turnira proglašeni su Henri Domerkant i Hensen Trevis iz Dinama. Najbolji igrač turnira je Nikola Peković iz Partizana.
Duško Vujošević, trener Partizana je posle utakmice novinarima rekao da je ovo bila prava prvenstvena utakmica.
– Mislim da su i gledaoci u Pirotu gledali dobru košarku – rekao je Vujošević.
Svetislav Pešić, trener Dinama se takođe složio da je utakmica bila na visokom nivou.
– Srećan sam što je tako i zadovoljan sam odnosom igrača prema timskoj igri. Ne verujem da će ovaj grad imati skoro prilike da vidi jednu ovako uzbudljivu utakmicu do kraja – rekao je Pešić.
Turnir je organizovan povodom 55 godina otkako se košarka igra u ovom gradu. Organizator turnira je Košarkaški klub Pirot pod pokroviteljstvom opštine Pirot i Korporacije Tigar koja je bila generalni sponzor. Velike zasluge pripadaju Svetislavu Pešiću Kariju, koji je prve košarkaške korake načinio u ovom gradu i koji je na turnir doveo poznata košarkaška imena – Sašu Đorđevića, Vladu Divca, Žarka Paspalja, Predraga Danilovića i Dejana Bodirogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari