Partizanu poluvreme dovoljno za pobedu protiv Splita 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Partizan je slavio ubedljiv trijumf protiv Splita u Beogradu – 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17), crno-beli su na ovaj način ostali jedini tim sa maksimalnim učinkom, iz sedam mečeva imaju isto toliko trijumfa.

Split se borio u Beogradu protiv Partizana koliko je mogao, tačnije u prvom poluvremenu. Tada su gosti iz Dalmacije bili u egalu, zaključno sa trojkom najraspoloženijeg pojedinca u gostujućim redovima uz zvuk sirene imali su samo poen zaostatka pred odlazak na odmor (39:38).

Ipak, u trećoj četvrtini odlučen je pobednik. Podigao je Partizan nivo agresivnosti, odlični su crno-beli bili i u napadu. Splićani su doduše preko Mavre čak i poveli (42:41), ali je atad usledila serija ekipe Želimira Obradovića.

Kad je nešto kasnije nanali pogodio trojku, domaći su imali dvocifrenu razliku (56:45). Isti igrač je ubacio još pet poena, Lidej je vezao potom šest, a Partizan je imao i 19 poena viška (68:49). Do kraja meča, ostalo je samo upitno kojom razlikom će crno-beli slaviti.

Čak šestorica igrača u pobedničkom timu imala su dvocifren poenterski učinak, najefikasniji je bio Lidej sa 14, pratili su ga Nanali sa 13, Trifunović i Anđušić sa po 11, odnosno Papapetru i Madar sa po deset poena. Kod Splićana, bolji od ostalih bili su Šorter sa 23 i Mavra sa 18 poena.

Pored trijumfa, navijače Partizana svakako može da raduje i povratak i učinak u ovom meču Alena Smailagića, minut za novajliju Vladimira Brodzijanskog, kao i sasvim solidan učinak domaćih igrača, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari