Partizanu rivali po meri 1

Posle sezone bez međunarodnih izazova Partizan će naredne takmičarske godine imati rivale po meri u Evrokupu.

 Na poludirigovanom žrebu u Barseloni crno-beli su iz šestog „šešira“ svrstani u Grupu B zajedno sa: Himkijem, Alba, Bilbaom, Lijetuvos Ritasom i Kantuom.

Najatraktivniji rival crno-belih svakako će biti Himki; tim koji je prošle sezone u Evroligi bio u grupi sa Crvenom zvezdom (poražen u hali „Aleksandar Nikolić) i učesnik Top 16 faze. U ekipi iz Podmoskovlja igra i najplaćeniji košarkaš u Evropi Aleksej Šved (više od tri miliona dolara po sezoni) i još uvek sjajni plej Tajris Rajs. Kao i u povratničkoj sezoni u Evrokupu Partizan će se nameriti na Lijetuvos Ritas; Bilbao je prošle takmičarske godine zauzeo 10. mesto u španskoj Endesa ligi, dok je Kantu mnogo poznatiji po svojoj prošlosti, s obzirom da je reč o dvostrukom prvaku Evrope. Najemotivniji trenutak očekivaće se kada Dragan Milosavljević sa Albom bude gostovao u Beogradu, s obzirom da je reč o bivšem kapitenu i miljeniku navijača Partizana.

Odlukom žreba, Partizan je mogao da bude smešten samo u grupe B ili C, s obzirom na to da je unapred bilo sprečeno da timovi iz iste zemlje (u našem slučaju – ABA lige) budu rivali u grupnoj fazi. Ovdašnje regionalno takmičenje u Evrokupu predstavljaće još i Budućnost (Crna Gora), Cedevita (Hrvatska) i Olimpija (Slovenija). Plasman u Top 16 fazu obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe.

 

 

Novi sponzor Evrokupa

Ove sezone Evrokup će imati zvaničan prefiks zbog sponzora: „7 Days Eurocup“. Inače, svi klubovi koji su „presekli“ i odlučili da se ogluše o zahteve FIBA da se privole njenoj „Ligi šampiona“ i prihvatili poziv Evrokupa nalaze se pod suspenzijom matičnih saveza na zahtev FIBA Evropa. EKA (kompanija koja vodi Evroligu i Evrokup) poslala je četiri „specijalne pozivnice“ na adresu Bilbaa, Kantua, Novgoroda i ljubljanske Olimpije. Zanimljivo je da su čak dve ekipe sa „vajld kardom“ u grupi sa Partizanom (Bilbao i Kantu).

 

 

Sastavi grupa

Grupa A: Nižnji Novgorod, Gran Kanarija, Cedevita, Stelmet, AEK, Ređo Emilija;

Grupa B: Himki, Alba, Bilbao, Lijetuvos Ritas, Kantu, Partizan;

Grupa C: Unikaha, Bajern, Mursija, Dinamo Sasari, Zenit, Budućnost;

Grupa D: Lokomotiva Kubanj, Valensija, Olimpija, Hapoel Jerusalim, Ulm, Trento.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari