Partizanu zabrana transfera do 2024. 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan je još uvek u igri za osvajanje duple krune ove sezone, međutim planove i mir u klubu remeti finansijska stabilnost koja je i ranije bila upitna, a nakon odluke FIFA više je nego jasno da crno-beli imaju problema sa likvidnošću. Naime, prema saznanjima Sportkluba, Svetska kuća fudbala kaznila je srpskog velikana zabranom registracije novajlija u tri naredna prelazna roka. Crno-beli neće moći da angažuju pojačanja najkasnije do zime 2024.

Osnovni razlog ovako drakonske kazne jeste neispunjavanja finansijskih obaveza prema švajcarskom Luganu na ime transfera reprezentativca Mađarske Filipa Holendera.

Mađarski reprezentativac rodom iz Kragujevca igrao je prvo na pozajmici u Humskoj koju je Partizan platio 50 hiljada evra, a nakon što je Holender zadovoljio ukuse i standarde struke ugovoren je transfer visine 450 hiljada evropskih novčanica.

Dinamika isplate obeštećenja bila je takva da je Partizan bio u obavezi da do marta izmiri sva dugovanja prema Luganu, međutim dogovor nije bio ispoštovan, zbog čega se švajcarski klub obratio FIFA.

Svetska kuća fudbala odmah je reagovala i srpskog velikana suspendovala do izmirenja obaveza, najduže u tri naredna registraciona perioda.

Ako kazna ostane na snazi, crno-beli neće moći da koriste letnji prelazni rok 2022. i 2023. i zimski 2023. Ovakva opcija je malo verovatna, teorijski crno-beli bi mogli u roku od par sati da izmire dugovanja, čime bi im suspenzija automatski bila ukinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari