Paspalj: I bez Teodosića imamo tim za najveće domete 1Foto: Peđa Milosavljević STARSPORT

Bivši reprezentativac Jugoslavije Žarko Paspalj izjavio je da treba sačekati da akteri „slučaja Teodosić“ objasne zašto je kapiten precrtan sa spiska reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, pa tek onda donositi sudove.

„Tajming je svakako čudan. Ne znam šta bismo mogli da dodamo i razjasnimo čudnu situaciju. Sve dok neko iz Košarkaškog saveza Srbije, ili Pešić, ili sam Teodosić ne izađu i pojasne razloge iz kojih se dogodilo, mislim da je tad pravo vreme da komentarišemo, svako na svoj način“, rekao je Paspalj.

On je dodao da smatra da se nada da ovaj događaj neće uticati na ekipu kojoj predstoje važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i učešće na šampionatu Evrope.

„Svi smo zauzeli već svoju stranu. Pitanje je šta znači biti kriv, jer svako ima neku svoju odgovornost. Selektorova je najveća odgovornost za tim, šta god da se dogodi. Da li je ovo moglo da se dogodi pre mesec, dva ili tri, verovatno jeste… Ne pričamo o Milošu samo, on je jedan sjajan momak i strahovit igrač. Sve je moglo da se reši na drugi način. Videćemo kako će to uticati na ekipu. Ekipa je izvrsna, ali bez Tea malo manje, računao sam da će biti tu. Svakako, tim za velike uspehe.“

Bivši košarkaš smatra da je reprezentacija i bez Teodosića dovoljno kvalitetna da može da se bori za medalje.

„Teo je kapiten reprezentacije, i njegova uloga je nesporna. On ima 34 godine, i pretpostavljam da, pored ovih mladih momaka i njihove karijere i igara koje pruža, možda nije njegovo mesto da ponese teret koji je nosio ranije, ovi momci bi trebalo da ga preuzmu, ali je Miloš trebalo da bude jedna bitna karika za reprezentaciju. I bez njega ekipa je strahovita. Pričamo o neverovatnom kvalitetu, imamo Nikolu Jokića, Vasu Micića, Nikolu Kalinića, Vladimira Lučića… Očekivanje je najveći nivo.“

Pre nekoliko dana Paspalj je podržao ideju da strani košarkaši nastupaju za reprezentaciju Srbije.

„Koncept stranaca nismo mi izmislili, tu je već desetak godina. U košarci se dešavaju ogromne promene, organizaciono, po mnogim pitanjima… Zašto stranac? Već godinama smatram da, ako mislimo da smo mi više zemlja košarke nego neki drugi, ne bih baš rekao da je tako. To neko vreme romantične košarke je završeno sa mojom generacijom, možda nekom iza nas, ali stvari su se promenile. U ovom sistemu takmičenja, gde je mnogo toga nelogično, drugačije nećemo otići na velika takmičenja“, rekao je Paspalj gostujući na televiziji Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.