Perović očajan zbog bivšeg saigrača iz Irana: Uhapšen jer je stao uz svoj narod 1EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde dao javnu podršku bivšem reprezentativcu Hoseinu Mahiniju i njegovim zemljacima u buntu, povodom nasilne smrti mlade Mahse Amini.

„Dragi narode iz Irana, nije vreme da se razmišlja o crvenoj ili plavoj ili žutoj boji, čak ni o fudbalu. Vlada Irana uhapsila je mog nekadašnjeg saigrača Hoseina Mahinija i sankcionisali su legendu Alija Karimija, jer su stali iza svog naroda. Uz vas smo, narode, idemo do slobode“, napisao je Marko Perović na svom Instagram profilu.

On i Mahini su zajedno nosili dres Persepolisa u sezoni 2012/2013, a njegov prijatelj i ranije je bio na udaru vlasti Irana, pošto je kao prvi tamošnji fudbaler sa nalogom na Tviteru tim putem ljudima u domovini i celom svetu skretao pažnju na razne probleme u svojoj zemlji.

Ovog puta je stao uz ljude koji danima protestuju zbog smrti nedužne 22-godišnjakinje, jer je životom platila to što su je policijski čuvari morala zatekli bez hidžaba na javnom mestu. Nesrećna Mahsa Amini uhapšena je 13. septembra, da bi posle dva dana umrla.

U međuvremenu je bez moždane aktivnosti, uz brojne tragove batina na glavi i nogama, primljena u bolnicu gde je i preminula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari