Pešić dobio još jednu selektorsku brigu: Nemanja Bjelica povređen 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nova povreda u taboru košarkaške reprezentacije Srbije.

Prema saznanjima Mozzart sporta, Nemanja Bjelica se povredio za vreme dobijene prijateljske utakmice sa Crnom Gorom, tokom vikenda, a dodatni pregledi trebalo bi da utvrde njenu težinu, odnosno pravo stanje ispod otoka na listu.

Odnosno da li selektor Svetislav Pešić može da računa na novog ćlana Fenerbahčea tokom preostalih kvalifikacija za Svetsko prvestvo, ovog meseca, i šampionat Evrope sledećeg. U slučaju lošeg ishoda, stručni štab bi na njegovoj poziciji „četiri“ ostao sa sa Nikolom Kalinićem i Vladimirom Lučićem, uz eventualno igranje Dejana Davidovca, Boriše Simanića ili Marka Jagodića Kuridže, za kojeg se očekivalo da ne bude na finalnom spisku.

Osvajač poslednje NBA titule sa Golden Stejtom jedan je od redovnijih učesnika reprezentivnijih akcija, od starijih Orlova, sa kojima je osvojio srebrnu medalju na Evrobasketu 2009. godine i vicešampionsku poziciju na Mundobasketu 2014, a poslednji put je državni dres nosio na SP u Kini i tokom neuspelih kvalifikacija za prošlogodipnje Olimpijske igre u Japanu.

Inače, Pešić je i pre priprema, zbog povrede, ostao bez vrsnog šutera Bogdana Bogdanovića, a iz istog razloga sa spsiska su naknadno otpali Aleksa Avramović i Alen Smailagić.

Miloš Teodosić je zdrav i prav, ali se trofejni selektor „razišao“ sa višegodišnjim kapitenom nacionalnog tima, dok javnost još čeka zvanično objašnjenja „slučaja“ koji je digao na noge domaću javnost i medije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari