Pešić: Opuštanja ne sme biti, jer ovo je Mundobasket, a ne ol-star utakmica 1Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je bio zadovoljan posle pobede protiv Portorika u drugom kolu Mundobasketa, ali je i on ukazao na nedopustiv period opuštanja u igri.

„Opuštanja ne sme biti, jer ovo je Mundobasket, a ne ol-star utakmica. Svetsko prvenstvo ne toleriše oscilacije. Portoriko je tim koji insistira na brzoj i agresivnoj igri. U slučaju da ne uspete da zaustavite tranziciju u velikom ste problemu. Mi smo u prvom poluvremenu uspeli u tome, u nastavku je došlo do pada, ali je najvažnije da smo stigli do pobede. Mislim da smo odigrali sjajno prvo poluvreme, a cilj kojem težimo je da nivo igre ostane na istom nivou od početka do kraja“, naglasio je Svetislav Pešić.

Selektor se nada da će naš tim delovati po tom modelu i u poslednjem kolu protiv Južnog Sudana (sreda, 10 časova).

„Okrećemo se iskušenjima koja nas očekuju, a iskreno se nadam da ćemo u svakom narednom meču izgledati kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu protiv Portorika. Ta utakmica nam je pokazala i šta ne treba da radimo, tako da je došla u pravi čas. Pobedili smo zasluženo, bilo je i dobrih stvari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari