Pešić o junaku pobede: Nisu svi Jokić, Divac i Bodiroga 1photo:starsport

Junak sam završnice, inače neverovatnog meča koji je reprezentacija Srbije na kraju dobila 101:100, Marko Jagodić Kuridža, ne samo zbog ubačenog prelomnog slobodnog bacanja, već celokupnog debitantskog reprezentativnog nastupa u 34. godini života, dobio je velike komplimente od strane selektora Svetislava Pešića. Srbija je matirala Letoniju u dramatičnoj završnici na startu kvalifikacija za plasman na naredni Mundobasket, a Jagodić Kuridža meč je okončao sa 16 datih poena.

“ Marko je fantastičan dečko. Ogromno iskustvo je iza njega, to ne može niko da mu uzme. On je svoje iskustvo znao da iskoristi na najbolji način. Igrači su ga prihvatili tako da mu bezrezervno veruju, Miloš Teodosić ga je sve vreme tražio ispod koša, pogađao je važne šuteve, pogodio je i slobodna bacanja“, naveo je selektor Pešić, a onda objasnio kako je košarkaš Budućnosti odreagovao kada ga je pozvao da ga obavesti da će biti deo reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za plasman na Mundobasket.

„Kada sam ga zvao pitao me je: ’Za koju reprezentaciju da dođem da igram?’ Nije mi verovao da ga zovem, pitao me je da li zaista treba on da igra sa 34 godine. Ljudi, mi imamo igrače, treba da ih podržimo! Ne mogu svi da budu Jokići, Bodiroge, Divci, Danilovići… Igraju košarku i drugi momci“, slikovit je bio selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari