Pet srpskih autora na najvećem Svetskom festivalu sportskog filma 1Bora Stanković Foto: STARSPORT

Na najvećem Svetskom festivalu sportskog filma u Milanu, koji se održava od 9. do 14. novembra, naći će se pet srpskih filmova i još tri regionalna ostvarenja sa ovogodišnjeg Međunarodnog festivala na Zlatiboru.

Među izabranim ostvarenjima nalazi se najbolji film sa 10. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru, „Igra mog života“, autora Aleksandra Miletića.

Dokumentarni film se bavi životom i uspehom proslavljenog košarkaškog radnika Bore Stankovća, a film je režirao Ivica Vidanović.

U konkurenciji na 49. festivalu u Milanu će se naći i film „Celi život u igri“, autora Branka Krstića, dobitnika nagrade za najbolju fotografiju i dizajn na festivalu na Zlatiboru.

Film autora Dejana Nikolića, „Od Mlave do Temze“ bavi se uspesima zlatnog i srebrnog paraolimpijca Željka Dimitrijevića, a na ovogdišnjem Zlatiborskom festivalu dobio je nagradu za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu.

Na festivalu u Italiji predstaviće se i filmovi „Broj 1“, autora Vladimira Ristića, o nedavno preminulom golmanu Draganu Panteliću, kao i „Žoc, Kića, i Maršal sa Morave- legende i mitovi čačanske košarke“, autora Marka Ljubomirovića.

Pored srpskih filmova u konkurenciji će se naći i tri regionalna filma, „Ivanova igra“, autora Tomislava Žaje iz Hrvatske, koji govori o sportskoj i životnoj sudbini slavnog fudbalera Ivana Gudelja, „Vaha-portret jedne legende“, autora Igora Latinovića iz BIH, koji je na Zlatiboru dobio nagradu za najbolju režiju, a koji govori o karijeri fudbalera i trenera Vahida Halihodžića, kao i film „Poslednji Farukov penal“, Edina Isanovića i Armina Čolakovića iz BIH.

Na festivalu sportskog filma u Milanu predstavnike će imati 20 festivala sportskog filma, a biće prikazano 116 filmova iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari