Petar Liješević je vicešampion sveta 1Photo: Sport klub/ BK Budva

Petar Liješević, mladi Budvanin i njegov trener Nikola Ružić, najavili su veliku borbu u finalu Svetskog prvenstva za mlade u Poljskoj. Obećanje su ispunili, a posle velike borbe, protiv Rusa, Vasilija Kaverina, zlatna medalja je pripala Kaverinu koji je slavio sa 4:1.

Kaverin je dobio prvu rundu, Liješević je bio bolji u drugoj i trećoj, takav stav su imali i komentatori AIBA, ali su sudije pobedu dodelile Kaverinu. U svakom slučaju, Liješević je ostvario fantastičan uspeh.

Podsećanja radi, Petar Liješević, jedan od najperpektivnijih boksera planete, posle velike borbe poražen je od Šohjakona Abdulajeva iz Uzbekistana sa 3:2 u polufinalu Svetskog prvenstva, ali…

Ali, nedugo zatim, delegacija iz Crne Gore je uložila žalbu na meč, sudije su ponovo pogledale snimak, pa je doneta odluka da je Petar izborio plasman u veliko finale, piše Sport klub.

Mladi Budvanin je na krilima velike pobede nad Brajanom Selgadom iz Kube, posle jednog od najboljih mečeva na šampionatu, ušao sa mnogo samopouzdanja u borbu za mesto u velikom finalu.

Abdulajev je izbegavao borbu u klinču, pa je imao blagu prednost nakon prve runde. Petar je bio daleko bolji u drugoj, ali je blaga prednost i dalje bila na strani momka iz Uzbekistana, što je i bio predmet žalbe. Liješević je u poslednjoj rundi nastojao da nametne borbu u ringu, a Uzbekistanac je čuvao prednost koju je imao, odnosno izbegavao je borbu.

Pre toga, na putu ka finalu, Petar Liješević, aktuelni šampion Evrope u konkurenciji mladih boksera, izborio je plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pobedom nad Brajanom Leonom Selgadom iz Kube. Pre toga, u osmini finala je pobedio Bakita Toktosuna iz Kirgistana, a zatim je u četvrtfinalu slavio protiv Nikite Ništeda iz Finske.

Bojana Gojković, devojka koja je dva puta uzastopno bila šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji, a zatim stigla do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade, pomalo neočekivano je eliminisana na startu takmičenja, kao i Nina Radenović koja je na Evropskom prvenstvu, koje je sjajno organizovano u Budvi, osvojila bronzanu medalju.

Međutim, uprkos porazima na Svetskom prvenstvu, kristalno je jasno da su pred Bojanom i Ninom sjajne karijere, jer je staro pravilo u boksu i sportu, da nije važno koliko jako možeš da udariš, nego, koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari