Peticija protiv Vlada Divca 1Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Hjuston je lako savladao Sakramento 129:112, u utakmici bez rezultatskog značaja za Kingse koji su pre ostali bez šansi da se domognu plej-ofa.

Ovo je 14. sezona zaredom da sezonu završavaju prerano i to je drugi najduži negativni niz u istoriji NBA lige.

Navijači su zbog toga besni, traže od rukovodstva da preuzme odgovornost, a na internetu su pokrenuli peticiju kojom traže otkaz za Vlade Divca.

Navode da im je „muka što je rukovodstvo nekompetentno“ i da za početak treba da otpuste srpskog generalnog menadžera.

Već je bilo pritiska na vlasnika Viveka Ranadiva da otpusti Vlada Divca, ali je on svaki put ponovo dobio šansu da usmeri franšizu na pravu stranu.

On od 2015. godine vodi brigu o najvažnijim operativnim stvarima u Sakramentu (dolasci i odlasci igrača, angažovanje trenera:..), a navijače i dalje „žulja“ što je propustio šansu da izabere Luku Dončića na draftu 2018. godine.

Umesto njega to je učinio Dalas (preko Atlante) i već sada je jasno da su mnogo bolje prošli od Sakramenta koji je pre njega birao Marvina Beglija Džuniora.

Protiv Hjustona Bogdan Bogdanović je za 36 minuta na parketu imao 13 poena, osam asistencija i pet skokova, dok je Nemanja Bjelica igrao samo tri minuta, postigao dva poena i imao jedan skok.

Kingsi su pružili otpor samo u prvom poluvremenu, u prvoj četvrtini su ubacili čak 36 poena i limitirali Hjuston na 23. Roketsi su igrali bez Rasela Vestbruka, alije funkcionisalo njihovo najjače oružje jeste šut za tri poena i tako su sredinom drugog perioda napravili seriju 14:0 i okrenuli meč na svoju stranu.

Ostin Rivers je uspeo da nadomesti izostanak Rasela Vestbruka i upisao 41 poen, dok je Džejms Harden postigao 32, Ben Meklemor je imao 20, a Robert Kovington 13 poena.

Kod Kingsa Dieron Foks imao je 26 poena, Badi Hild 16, Džefris 13, a Džabari Parker 12 poena.

Portland je pobedio Filadelfiju 124:121 i stigao na korak od plasmana u plej-of.

Oni imaju 33 pobede, koliko i Memfis Grizlisi, a do trijumfa ih je nosio maestralni Dejmijan Lilard koji je ubacio čak 51 poen, dok je senku bacila povreda skočnog zgloba igrača File Džoela Embida.

Možda i najveće iznenađenje u Orlandovom „mehuru“ napravili su košarkaši Bruklin Netsa koji su 129:120 pobedili Los Anđeles Kliperse.

Iako su u Orlando došli bez pet najbitnijih igrača, predvođeni Karisom Lavertom (27) uspeli su Klipersima da ugroze poziciju broj 2 na Zapadu.

Nije im pomogao ni sjajan učinak Kavaja Lenarda, koji je ubacio 39 poena.

Redik prvi put bez plej-ofa

Džej Džej Redik, košarkaš Nju Orleans Pelikansa, po prvi put u  karijeri neće igrati u doigravanjima, računajući NBA ligu, koledž košarku i srednjoškolsku košarku. Tako je prekinut niz od 21 godine uzastopnog igranja u plej-ofu. Redik je bivši student univerziteta Djuk, gde je stekao reputaciju sjajnog strelca, a to se nastavilo i u NBA ligi gde je nosio dres Orlanda, Milvokija, Los Anđeles Klipersa i Filadelfije pre dolaska u Pelikane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari