Petrić: Meč sa Slovackom, nalik onom sa Seltikom pre trideset godina 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Neverovatnu partiju odigrali su fudbaleri Partizana u Češkoj, na startu Lige konferencija. Nadoknadili su minus od dva gola sa igračem manje, došli do preokreta za petnaestak minuta u drugom poluvremenu i na kraju podelili bodove sa Slovackom – 3:3 (2:0).

„Najavio sam na konferenciji da nas očekuje klasičan engleski meč. Tako je i bilo. Sve golove primili smo iz skoka, nismo reagovali kako treba… Drugo poluvreme mnogo bolje s naše strane. Žao mi je što momci nisu izdržali do kraja. Mislim da ova utakmica može da se poredi sa onom čuvenom protiv Seltika pre više od 30 godina“, napravio je komparaciju Gordan Petrić, trener Partizana, sa čuvenom utakmicom odigranom sa škotskim velikanom.

Osvrnuo se šef struke crno-belih na održan govor igračima tokom poluvremena.

„Smirio sam igrače potpuno. Rekao im da urade ono što moraju da urade. Da čiste loptu kao pravi defanzivci. To su radili u drugom delu. Napravio sam neke nelogične izmene. Sa Andradeom i Nathom bolje smo držali loptu.“

Petrić nije žleo mnogo da se bavi isključenjem Belića…

„Da li je sudija prenaglio ili ne, ja to ne znam. Kristijan je temperamentan igrač. Takav je tip. Ne znam da li će to promeniti u budućnosti. Ali kada bi to izbacio, onda ne bi više bio Kristijan. Sve čestitke i njemu na večerašnjih 20-ak minuta, kao i na nekoliko utakmica pre ove“, zaključio je strateg Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari