Petrić ne želi svađanje "namučenog naroda": Treneru Partizana ne sviđa se igranka večitih rivala i FSS 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Strateg fudbalskog vicešampiona Srbije poslao indirektnu, ali jasnu poruku mutivodama srpskog fudbala.

Javni i pozadinski ratovi Crvene zvezde, Partizana i Fudbalskog saveza Srbije nikako ne prestaju, samo im se menjaju manifestacije, a u taj permanentni sukob uklapaju se i komentari penala za Crvenu zezdu u minimalnoj vikend pobedi nad Radničkim 1923, najava Zvezdinog bojkota opštih izbora u nacionalnoj fudbalskoj organizaciji…

„Ima dosta utakmica do kraja. Samo ne bih voleo da pojedini ljudi posvaćaju namučeni narod, navijače Zvezde i Partizana zavade zbog tog fudbala“, imam drugačiji ugao gledanja Gordan Petrić, koji se danas obratio medijima povodom sutrašnje odložene prvenstvene utakmice sa Napretkom.

To je bio deo odgovora na pitanje Partizanovom treneru da li očekuje snažan otpor Vojvodine u novosadskom derbiju sa Crvenom zvezdom, što bi otvorilo prostor Partizanu da se aktivnije uključi u borbu za titulu.

„Ako Vojvodina dobije onda je to benefit za nju. Mi ćemo videti da li možemo da su uklopimo. Ostalo je dosta utakmica do kraja, videćemo ko će koliko bodova da osvoji, na kraju ćemo podvuči crtu i videti šta kome pripada“.

Šampionat je tek na polovini osnovnog dela, a mnogi odavno misle da su crno-beli već ispali iz trke za titulu.

„Ima dosta da se igra. Partizan će izaći jači posle zimskih priprema, biće totalno drugačija ekipa. Ne u smislu novih irgača, nego će se kod postojećih videti napredak“, dodao je Petrić.

Zaostali meč 5. kola Superlige Srbije, između Kruševljana i Beograđana igra se 20. oktobra od 17 časova u Humskoj 1. Partizan ga dočekuje kao treći na tabeli, sa pet bodova manje od branioca titule Crvene zvezde. Napredak je trenutno 10. na tabeli.

„Napredak može da nam napravi problem, kao što je radio ranije. Reč je o iskusnoj ekipi, sposobnoj da se namesti, a da bismo probili blok moraćemo više da rizikujemo. Igraćemo Riziko“, slikovit je Gordan Petrić, uoči duela sa Kruševljanima. „Kolegu Dušana Đorđevića poznajem, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu, čeka nas težak posao, ali da se ne lažemo: Partizan se pita.

U nekim situacijama „jedan na jedan“ moraćemo da preuzmemo rizik, da ne vraćamo loptu ka sredini, čak i ako je izgubimo da se vidi ideja“.

Čarapani su sa prošlosezonskih 0:0 u gostima bili jedan od „klipova“ u toškovima „parnog valjka“ u izgubljenoj šampionskoj trci.

„To može da bude dodatni motiv, ali mislim da su igrači Partizana ušli u zapadnjačko razmišljanje, da se dokazuju od utakmice do utakmice. Lepo je za njihove biografije što su dobili Keln ili preokrenuli protiv Čukaričkog, ali Napredak je novi izazov. Kao u šahu – nadmudrivanje“, oprezan je i fokusiran Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari