Petrović iz Čukaričkog u MLS 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Golman „brđana“ potpisao ugovor sa američkim Nju Inglandom.

Đorđe Petrović bi trebalo da ostane tri sezone u klubu iz Bostona, prošle sezone najboljim timom Istočne konferencije i polufinalistom fudbalskog prvenstva SAD.

„Zadovoljni smo ostvarenim poslom, realizovali smo transfer našeg golmana u MLS, jednu od liga koja se najbrže razvija i u kojoj se ulažu velike finansije. Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što jasno govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što Čukarički radi“, objavio je direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Dvadesetdvogodišmnji čuvar mreže odlazi u Boston čim dobije radnu dozvolu.

„Čukarički je moj tim, ovde sam prilično dugo, a kad sam dolazio teško da sam mogao i da zamislim da će se sve odvijati na ovaj način. Moram da pomenem naravno trenera golmana Olivera Kovačevića, hvala mu što je verovao u mene, što je ubedio ljude iz kluba da imam kvalitet za prvi tim, što su me svi zajedno istpreli… Hvala i mojim kolegama, Nemanji Beliću koji je sve vreme uz mene, ranije je tu bio i Kirovski (Aleksandar), koji mi je takođe pomogao tokom razvoja“, rekao je Petrović, posle 86 utakmica u dresu Čukaričkog i 33 meča bez primljenog pogotka.

Perspektivni čuvar mreže informisao se o fudbalu u SAD kod Aleksandra Sarića, trenera golmana koji je sa selekcijom Srbije do 20 godina bio prvak sveta na Mundijalu na Novom Zelandu 2015. godine.

„On je bio zajedno sa Veljkom Paunovićem u SAD-u, objasnio mi je da fudbal tamo napreduje, da se mnogo ulaže. Moj novi klub je prošle sezone bio prvi u regularnom delu, igrao je polufinale konferencije. Boston je lep grad, verovatno i ‘najevropskiji’ u čitavoj Americi. MLS liga je sve praćenija i van američkog kontinenta. Imam u ugovoru i bonuse, koji će me terati da na svakom meču budem što bolji“, zaključio je Petrović.

U MLS ligi trenutno od srpskih igrača nastupaju Dejan Joveljić (LA Galaksi) i Ranko Veselinović (Vankuver Vajtkeps), dok su prethodnih sezona tu bili i Luka Stojanović, Aleksandar Katai…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari