Pike: Da smo igrali još tri sata ne bismo dali gol Atletiku 1Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Glatko i bez drame, Barselona je u poslednjem kolu Primere doživela poraz u Madridu, prvi u domaćem šampionatu u tekućoj takmičarskoj godini. Atletiko je slavio golovima Lemara i Luisa Suareza (2:0) i tako Katalonce još više uverio u kakvoj su igračkoj i kadrovskoj krizi.

Barselona je i u prestonici Španije imala veći posed lopte; činilo se i da je periodično kontrolisala dešavanja na terenu, ali bez vrhunskog napadača ni prilikom par poluprilika nije uspela da ugrozi Jana oblaka na golu atletika.

Godinama unazad, tačnije još od dolaska Luisa Suareza iz Liverpula, Barsa ne uspeva da pronađe rešenje u samom špicu napada.

Letos je iz Liona stigao Memfis Depaj, nesumnjivo kvalitetan fudbaler, ali ni on nije klasičan špic egzekutor.

Džerad Pike, iako je nedavno, tačnije posle poraza u Lisabonu od Benfike, izjavio da Barsa nije odustala od trofeja, bio je poprilično iskren nakon drugog uzastopnog izgubljenog meča.

„Dobro smo počeli utakmicu, pritisli smo ih i bili hrabri, ali su oni došli do prednosti. Postigli su dva gola iz malog broja šansi, a posle toga da smo igrali još tri sata, ne bismo im dali gol. Problem je kompleksan, patimo, moram da priznam. Treba da nastavimo sa borbom, da iskoristimo pauzu koja sledi kako bismo se odmorili i isključili od svega, a onda da se vratimo još jači“, razmišljanja je Pike.

Svestan je iskusni štoper da problem nije jednodimenzionalan.

„Ima ih nekoliko i ljudi počinju da ih primećuju. Nije potrebno biti slep pa da ne vidiš da imamo nedostatke. Ovo su trenuci u kojima je teško bilo koga prevariti. Mnogi od nas nisu doživeli ovakvu situaciju. Odnosi u svlačionici su veoma dobri, ali i to se komplikuje“, otkrio je defanzivac Barselone, verovatno aludirajući na status i poziciju trenera Ronalda Kumana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari