Piksi ishvalio "privremene" reprezentativce i odveo ih u Holivud 1foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor fiudbalske selekcije Srbije, Dragan Stojković, zadovoljan onim što su igrači iz domaćih klubova uradili u prijateljskom meču sa SAD.

Način na koji su momci iz Superlige, pojačani trilinkom iz MLS lige, preokrenuli rezultat u Los Anđelesu i slavili protiv domaćina – 1:2 oduševio je šefa stručnog štaba našeg A tima, ovom prilikom bez ijednog reprezentativca iz evropskih timova, Crvene zvezde i Partizana.

U planu je da momci obiću nekoliko lepih mesta, jer je ovo jedan od najlepših gradova sveta. Holivud sam po sebi znači dosta, što će im biti lepa prilika da vide mesto, slikaju se, uživaju… Počeli smo 2023. pobedom, nadam se da ćemo je tako i završiti“, konstatovao je Stojković posle prve provere u kalendarskoj godini.

Golovima Luke Ilića i Veljka Simića, „privremeni“ Orlovi ostavili su odličan utisak u proveri daleko od svoje domovine. Piksi tvrdi ne samo na terenu u noći između srede i četvrtka.

„Jeste bio dugačak put, ali smo videli dosta pozitivnih stvari. Od ponašanja, treninga, utakmice. To je put kojim moraju da idu. Utisci su pozitivni. Ne samo zbog rezultata, iako je pobeda uvek važna. Ne bi trebalo zaboraviti da su momci stigli na duel iz pripremnog perioda, dugo putovali, međutim, čestitam im na velikoj borbenosti. Imali smo samo tri treninga, iskoristili smo ih da uigramo ekipu koliko možemo i sprovedemo neke taktičke detalje. Pokazali su kolektivni duh, što se isplatilo trijumfom“.

Iako duel nije imao takmičarski karakter, čak je i Piksiju stalo da se pobedi, što se videlo u situaciji kad je bacio kačket posle jedne propuštene prilike.

„Razvili smo niz lepih akcija, stvorili dosta šansi, bilo bi tragično da nismo postigli gol. Sve što smo radili u tri treninga momci su pokazali na utakmici. Za mene je najveća satidsfakcija što su za kratko vreme uspeli da shvate ideje kojima težimo. Biće ovo lepa uspomena za igrače, debi iz snova, ujedno podstrek da nastave vredno da rade i čekaju šansu“.

Možda je neki od ovih momaka dobiju već u martu, kada počinju kvalifikacije za prvenstvo Evrope 2024. godine u Nemačkoj.

„Ne bih o imenima, ali sam zadovoljan viđenim. Ima igrača koji će sigurno u skorijoj budućnosti izboriti status u A timu“, dodao je Dragan Stojković i izrazio zadovoljstvo što su meč sa SAD sa tribina ispratili bivši košarkaški asovi, Vlade Divac i Marko Jarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari