Piksi se izvinio zbog učinka reprezentacije na Mundijalu u Kataru: Sreća nam nije bila dobar drug 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije pred okupljanje igrača za utakmice sa Litvanijom (24. marta) i Crnom Gorom (27. marta) ponovo se osvrnuo na učinak svog tima na Mundijalu u Kataru.

– Dugujem izvinjenje ljudima koji su bili u Dohi i bili fantastični što smo ih razočarali u rezultatskom smislu, očekivali smo da prođemo prvi krug, imali smo određenih problema. Ne tražim alibi, ali ove kvalifikacije i eventualni odnos na EP bi trebalo da nam da ugled i reputaciju koju smo stvarali dve godine. Bio sam razočaran kao i svi. Nismo ispunili neki cilj, ali nisam video nikakvu tragediju. U sportu ne postoji tragedija, ali da biste opet postigli cilj potrebno je sreće. Mi je tamo nismo imali, potpuno smo bili… Za razliku od drugih reprezentacija kojima je sreća bila baš dobar drug. Jedno razočaranje. Duboka analiza i izveštaj o svemu što se dešavalo, šta se dešavalo u Bahreinu, prvi, drugi trening u Dohi… Sve je analizirano, napravljen je izveštaj jer sebe smatram ozbiljnim čovekom, nema razloga da se niko krije – rekao je Piksi, a zatim dodao:
– Znate da sam dan nakon povratka izašao pred vas, neko je pomenuo Pešića, kao da sam adresirao na njega. Kažu „Pešić pobegao, nije se obratio“, ali to nije bilo na njegovu adresu. Meni je najlakaše bilo da odem za Pariz ili Majami, pa se vidimo. Ja sam došao u Beograd jer ne želim da se krijem. Zato sam i napravio podroban izveštaj o svemu od prvog do poslednjeg dana.

Neko je isto rekao da nisam uradio, da moram da podnesem izveštaj. On postoji. Da li neko misli da izveštaj treba da nosim od novinara do novinara? Naravno da ne. Zna se ko treba da pročita moje mišljenje i šta se sve dešavalo od utakmice do utakmice. Izveštaj postoji i tu je. Reprezentacija je moja odgovornost, kao šta ja odlučujem o spisku, tako odlučujem o izmenama i igračima. Onaj ko je trener mora da zna da nosi tu odgovornost. Završen je ciklus od dve godine, bili smo dobri skoro dve godine, pa smo malo pali. Pred nama je novi ciklus i strahovita želja da odemo u Nemačku za godinu i po dana. Mislim da imamo kvalitet, ali ćemo ići korak po korak. To je sve što imam da kažem – zaključio je selektor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari