Piksi još uvek bez ugovora: spor oko milion evra 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Nema i dalje ugovora za Dragana Stojkovića, ekskluzivno saznaje Sport klub!

Iako je iz Fudbalskog saveza Srbije, u četvrtak, emitovana informacija da su dogovoreni poslednji detalji i utanačena saradnja do 2026. u praksi, ipak, nije tako, prenosi Sportklub.

Selektor je i dalje na „ledu“, sa neizvesnom prognozom da li će i dobiti konačan predlog ugovora. A, prvodefinisani rok trebalo bi da bude – ponedeljak, 11 časova.

Kako saznajemo, spor je nastao oko finansijskog dela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prema istim izvorima, Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida.

I to u iznosu od milion evra!

Na drugoj strani, većinski deo fudbalske vlasti nije rešen da u ugovor ugrađuje bilo kakvu stavku o „paprenom“ raskidu ugovora već u julskim danima. Insistirajući na stavu – eventualan završetak takmičenja u grupnoj fazi mogao bi da uslovi završetak saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića.

Bez dinara nadoknade!

Ako je tako i nema spremljenog ugovora za Piksija, kako se dogodilo da FSS još u četvrtak objavi vest o produžetku saradnje do 2026. – logično je pitanje. Odgovor se krije u unutarfrontovskoj borbi u FSS. Selektor ima ozbiljnu grupu protivnika u vrhu srpske kuće fudbala, ali i ljude spremne da stanu iza njegovih leđa i podrže ideju o novom ugovoru.

Konačnu reč imaće članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Tačka tri, sednice zakazane za ponedeljak, definiše diskusiju oko nastavka saradnje sa selektorom.

Jasno je da Stojković, u ovom trenutku, nema finalnu ponudu na stolu. Nedelja i eventualno rani sati ponedeljka biće ključni za rešenje krucijalnog problema do konačnog predloga ugovora. A, tu se očekuje i stav vrhovnog autoriteta sa Andrićevog venca.

Milion evra, ipak, nije malo…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari