Piksi: Ma kakva bre osveta Švajcarcima 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Žrebanjem je došlo do toga da će reprezentacija Srbije ponovo u grupnoj fazi Mundijala igrati protiv Švajcarske. Biće to repriza meča od pre četiri godine i Svetskog prvenstva u Rusiji. Tada je Srbije posle duela sa „sajdžijama“ izgubila šanse za prolaz u osminu finala (2:1). Sam duel obilovao je tenzičnim situacijama, koje su kulminaciju imale u jasnim provokacijama Džerdana Šaćirija.

Odmah po saznanju da će Srbija u Kataru ponovo igrati sa Švajcarskom u Grupi G, selektor Stojković želeo je da smiri tenzije i ne govori o bilo kakvom revanšu.

„Ma kakva osveta?! To je totalna glupost. Nemaš ti tu šta da se svetiš bilo kome. Ovo je sport, ovo je igra. Pobedili nas ljudi 2:1, bila ona frka oko VAR-a i onog nemačkog sudije što nije hteo da gleda snimak. Ne razmišljamo o osveti već da na terenu budemo pravi. Interesuje nas naš zacrtani cilj. A to je da odemo u nokaut fazu“, jasan je selektor Srbije, svestan da je sudija Brih na meču od pre četiri godine mogao da svira penal za našu reprezentaciju, kao i da su Mitrović i saigrači imali sasvim korektne prilike koje su mogli da materijalizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari