Piksi pronašao reprezentaciju koja će glumiti Dance, generalka sa Skandinavcima 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije odigraće poslednji meč sa kolegama u dresovima Švedske.

Dragan Stojković i njegovi saradnici prethodno su dogovorili meč sa Austrijom, a duel sa Švedskom trebalo bi da se odigra 8. juna.

Saznanje je obznanio Sport Klub uz napomenu da bi detalji dogovora dve strane trebalo da se dogovore posle Nove godine.

Duel sa reprezentacijom Švedska biće ujedno i generalka pred uvodni meč na šampionatu Evrope koji će „orlovi“ odigrati sa Engleskom osam dana kasnije u Gelzenkirhenu.

Po stilu igre, duel sa Skandinavcima trebalo bi da predstavlja i najbolju moguću proveru za meč sa Danskom u grupnoj fazi.

U pitanju su reprezentacije sličnog stila igre, načina shvatanja fudbalskih principa…

Zbog činjenice da se nisu plasirali na šampionat Starog kontinenta, rukovodeći ljudi u Fudbalskom savezu Švedske nedavno su smenili selektora.

Dušan Tadić i saigrači igralu su sa Švedskom u Ligi nacija i oba puta su bili bolji; (4:1) u Beogradu, dok su u gostima slavili minimalnim rezultatom (1:0).

Ukoliko sve bude bilo u skladu sa preliminarnim dogovorom dve strane, reprezentacija Srbije imala bi definisan raspored odigravanja prijateljskih utakmica u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Meč sa Rusijom zakazan je za 21. mart u Moskvi, četiri dana kasnije izabranici selektora Dragana Stojkovića sastaće se sa Kiprom u Limasolu.

Za 4. jun određen je termin meča sa Austrijom, dan posle okupljanja reprezentativaca u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje 14. juna i trajaće mesec dana.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari