Pismo bivših sportista Vučiću 1

Zabrinuti smo saznanjem da je SOS kanal zbog nelojalne konkurencije,
predugog sudskog spora i pritisaka SBB, na pragu gašenja, kažu pismu 49 bivših vrhunskih sportista upućenog premijeru Aleksandru Vučiću.

U pismu se ističe da je TV kanal SOS, jedina domaća sportska TV koja dve decenije promoviše naš sport i da bi gašenje te TV bio nenedoknadiv gubitak.

U pismu premijeru se ukazuje da je sport odavno prestao da bude samo fizička delatnost. On je snaga koja spaja, ujedinjuje, prezentuje svoju sredinu i predstavlja progres u
svakom društvu.

Ovu snagu, kako se ističe, na sreću svih nas sportista, baš ste Vi predsedniče prepoznali bolje i snažnije od bilo koga pre Vas, na čemu smo Vam neizmerno zahvalni. Nikada više sportskih terena, bazena, hala, stadiona, stipendija, dotacija i nacionalnih priznanja. Popiisnici pisma ističu da je sve to otvorilo put armiji mladih polaznika u raznim programima ove značajne društvene delatnosti. A što će višestruko vratiti našoj zemlji, ali što je najvažnije, imaćemo zdraviju naciju.

I pismui se ukazuje da je pre 20 godina sve ovo prepoznao jedini domaći, sportski TV kanal SOS, koji u svojoj tv šemi ima mesta za rekreativni, razvojni, vrhunski sport, ali i ogroman broj sati edukativnog i zdravstveno-sportskog programa.

Svi mi smo zahvalni SOS kanalu što dve decenije promoviše naš sport, ali i na autentičan način čuva od zaborava najsjajnije utakmice i događaje iz blistave istorije našeg sporta u kojima smo i mi učestvovali. Istovremeno smo veoma zabrinuti saznanjem da je SOS kanal zbog nelojalne konkurencije, predugog sudskog spora i pritisaka SBB, na pragu gašenja. Bio bi to nenadoknadiv gubitak za srpski sport, ističe se u pismu.

Mi smatramo da Srbiji – zemlji sporta treba TV kanal koji se bavi samo promocijom srpskog sporta, posebno školskim sportom i akcijama koje su u funkciji popularizacije fizičke aktivnosti i zdravog života. Ne možemo a da se ne upitamo zbog čega se u kablovskoj mreži najvećeg operatera emituje 6 kanala Sport kluba (koji promoviše strani sport) i ni jedan domaći srpski sportski kanal (TV Arena i SOS kanal)?

Zašto 10 godina traje sudski spor SOS kanala i Ratel i RRA koji su ovoj televiziji dodelili neispravnu frekvenciju i SOS kanal doveli na ivicu opstanka? Zašto država ne sankcioniše TV kanale koji nisu u pravnom i poreskom sistemu Srbije, čime je ugrožen opstanak domaćih televizija, koji poštuju sve zakone Srbije, pitaju potpisnici pisma.

Oni ne traže da SOS kanal bude privilegovan, već da ima iste uslove kao konkurenti. Zato Vas predsedniče molimo, da nam kao čovek koji zna i razume značaj sporta, pomognete da ne
dozvolimo da se ugasi jedina domaća televizija koja promoviše sport kao takmičenje, ali i kao način zdravog života, kaže se u pismu inicijatora i i autora teksta Žarka Varajia koja su podržalii:

1. Rajko Baltić 2. Boris Beravs 3. Slobodan Branković 4. LJubinko Veselinović 5. Dragan Vujković 6.Momčilo Moca Vukotić 7.Goran Grbović 8.Miroljub Damjanović 9. Dražen
Dalipagić 10. Milun Delić 11. LJubinko Drulović 12. Dragan Životić 13. Žarko Zečević 14. Dr Moma Jakovljević 15. Srećko Jarić 16 .Tadija Kačar 17. Stanislav Karasi 18. Svetlana Kitić
19. Mara Kovačević 20. Dane Korica 21. Prof. Vladimir Koprivica 22. Andrej Kulundžić 23. Vladislav Lale Lučić 24. Dušan Maravić 25. Radmilo Mihajlović 26. Savo Milošević 27. Mitar
Mrkela 28. Radmilo Mišović 29. Dano Pantić 30. Žarko Paspalj 31. Borislav Pelević 32. Đorđe Perišić 33. Svetislav Pešić 34. Mirko Poledica 35. Vladica Popović 36. Mirko Puzović 37. Radovan Bata Radović 38. Ratko Radovanović 39. Dragoslav Ražnatović 40. Vuk Rašović 41. Spasoje Samardžić 42. Dušan Savić 43. LJubiša Simić 44. LJiljana Stanojević 45. Blaž Stojanović 46. Vladimir Cvetković 47. Dragan Džajić 48. Dragoslav Šekularac 49. Milutin Šoškić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari