Plemenit gest KK Partizan prema Makabiju: Oglasio se predsednik kluba nakon napada u Izraelu 1Foto: STARSPORT

Predsednik KK Partizan Mozzart bet Ostoja Mijailović uputio je otvoreno pismo košarkaškom klubu Makabi iz Tel Aviva u kom je izrazio „najdublje saučešće“ klubu i narodu Izraela.

„Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan Mozzart Bet je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica“, napisao je Mijailović na Instagram profilu KK Partizan Mozzart Bet.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su, podsetio je on, bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje.

„Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini. Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim“, napisao je predsednik beogradskog kluba.

On je, na kraju dodao, da budu slobodni da ih kontaktiraju u bilo koje vreme i da će Partizan učiniti sve što može da pomogne KK Makabi.

Podsetimo, sukobi izraelskih vojnika i ekstremista Hamasa koji su se ubacili na jug Izraela iz pojasa Gaze i ušli u pogranična izraelska naselja nastavljeni počeli su u subotu ujutru, a nastavljeni su i danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari