Plodovi Vimbldona: Alkaraz se prvi probio na završni turnir sezone 1Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Novi vimbldonski šampion Španac Karlos Alkaraz, prvoplasirani teniser na svetskoj listi, ubrao je prve plodove trijumfa u uzbudljivom finalu protiv dojučerašnjeg višestrukog vladara Novaka Đokovića.

Već se kvalifikovao za završni turnir sezone za osam najuspešnijih na godišnjoj listi, koji se od 12. do 19. novembra igra u Torinu, domaćinu od 2021.

Dvadesetogodišnji as je stekao pravo da učestvuje i prošle godine, koju je i završio na čelu svetske liste, ali nije debitovao na tom takmičenju jer se povredio neposredno uoči. Zato je i predao Dancu Holgeru Runeu meč četvrtfinala u pariskom „Bersiju“, na poslednjem od devet turnira iz masters serije.

Alkaraz je vodeći ispred Đokovića i na godišnjoj listi. Ima 6.675 bodova, a naš igrač 5.945. Ove sezone je uzeo trofeje i na mastersima u Indijan Velsu i Madridu, na turnirima kategorije 500 u Barseloni i Kraljičinom klubu u Londonu u susret Vimbldonu, što mu je bilo prvo znamenje na travi, i na turniru kategorije 250 u Buenos Ajresu. Pobedio je 47 puta, a izgubio je na četiri meča.

Završni turnir se igra u Torinu i sledeće dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari