Po dve pobede u "balonu" 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Helsinkiju, gde će sutra i u ponedeljak odigrati dve utakmice u kvalifikacijama za Evrobasket.

Sutra u 15.30 rival je Švajcarska, dok je za ponedeljak zakazan meč protiv Finske.

Srbija je do sada savladala Finsku u gostima i izgubila od Gruzije na svom parketu, a kvalifikacije se nastavljaju u „balon“ uslovima, što će verovatno biti praksa i u narednim „prozorima“.

Iz Grupe E na završni turnir proći će dve najbolje plasirane selekcije, s obzirom da je u istoj i jedan od domaćina Evrobasketa – Gruzija.

U grupama gde nema domaćina, dalje idu po tri ekipe.

NBA liga sprečila je reprezentativce Francuske, ali i Luku Dončića da se odazovu pozivu selektora uprkos njihovoj želji da igraju, a slična je priča bila i sa srpskim košarkašima iz najjače lige sveta.

„S igračima je bilo kontakta, Savez je čekao zvanični stav NBA lige, da vide kada će biti zvanični početak takmičenja i trening kampova. Kada se je objavljeno da kampovi počinju 1. decembra, tu se, objektivno, svaka priča završila, jer nije bilo realnih uslova da oni dođu i igraju, a onda se vrate u svoje trening kampove“, rekao je selektor Igor Kokoškov, koji će još jednom morati da se osloni na igrače van Evrolige i NBA.

Aleksa Avramović poneće kapitensku traku u mečevima protiv Švajcarske i Finske u Espu.

Šuter Estudijantesa kaže da je spreman da iznese ovaj izazov najbolje što zna.

„Jako sam počastvovan što ću biti kapiten Srbije. Moja motivacija nikad nije dovedena u pitanje, ovo je nešto najsvetlije i najponosnije što igraču može da se dogodi u karijeri. Mi znamo šta nam je cilj, došli smo da pokupimo dve pobede, dokažemo da smo među najboljim selekcijama na svetu“, izjavio je novi kapiten Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari