Po londonskom magazinu "4-4-2": Vidić 22. među 100 najboljih u Premijer ligi 1Foto: EPA/ANDY RAIN

Britanski fudbalski magazin iz Londona „4-4-2“ (Four Four Two) sačinio je listu 100 najboljih fudbalera koji su gradili ugled Premijer lige od njenog pokretanja 1992. kao vodeće u engleskoj profesionalnoj piramidi.

Među srpskim igračima na njoj je jedino Nemanja Vidić, koga su posadili na 22. mesto.

Vidić se proslavio u Mančester junajtedu u eri čuvenog škotskog trenera Aleksa Fergusona. Došao je iz moskovskog Spartaka u zimskom prelaznom roku 2006. za sedam miliona funti, a do odlaska s Old Traforda u Inter 2014. osvojio je, između ostalog, pet titula engleskog prvaka (2007-09, 2011, 2013) i krunu za evropskog šampiona 2008. Neke trofeje je podigao i kao kapiten od 2010.

Magazin ističe da bi engleski štoper Rio Ferdinand, koji je u Junajted došao 2002, ostao nedorečen u odbrambenom pregnuću da za saigrača u polsednjem bedemu nije dobio Vidića. Posebno se navodi da je naš as jedini odbrambeni fudbaler koji je dvaput proglašen za najboljeg igrača u sezoni Premijer lige (2009, 2011).

Prvo mesto je pripalo francuskom golgeteru Tjeriju Anriju, a do Vidića redom slede Kristijano Ronaldo (Portugalija), Alan Širer (Engleska), Vejn Runi (Engleska), Rajan Gigs (Vels), Erik Kantona (Francuska), Stiven Džerard (Engleska), Frenk Lampard (Engleska), Patrik Vijera (Francuska), Pol Skols (Engleska), Hari Kejn (Engleska), Roj Kin (Irska), Džon Teri (Engleska), Rio Ferdinand, Ešli Kol (Engleska), Peter Šmajhel (Danska, golman), Serhio Aguero (Argentina), Denis Bergkamp (Holandija), Mohamed Salah (Egipat), Peter Čeh (Češka, golman) i Vensan Kompani (Belgija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari