Po sedamnaesti put izabrani najbolji sportisti Surdulice 1

Nikola Vasiljević, prvi golman Radnika, poneo je titulu najboljeg sportiste grada u seniorskoj kategoriji, dok je šef struke u superligašu iz Surdulice Milan Milanović izabran za najboljeg trenera u 2018. godini.

Treće priznanje Radniku pripalo je kao najtrofejnijem i najuspešnijem sportskom kolektivu. Titulu najbolje sportistkinje grada u seniorskoj kategoriji ponela je Kristina Milovanović iz Bokserskog kluba „Srbija“ (osvajač zlatne rukavice na takmičenju Regiona Istočne Srbije).

Najuspešniji klub u mlađoj kategoriji je po odluci žirija Košarkaški klub Radnik, a pojedinačna priznanja za najbolje u mlađoj kategoriji poneli su odbojkaši. Najbolji sportista u mlađoj kategoriji je po mišljenju žirija Mile Nikolić iz Odbojkaškog kluba Surdulica. Nikolić igra na poziciji tehničara i jedan je od kandidata za sastav muške pionirske odbojkaške reprezentacije koja bi trebala da krajem aprila bude učesnik kvalifikacionog turnira za odlazak na evropsko prvenstvo (planirano za drugu polovinu jula 2019). Za najbolju sportistkinju grada u ovoj kategoriji izabrana je Svetlana Anđelković, takođe iz OK Surdulica.

Pored ovih priznanja uručene su i nagrade najboljima u drugim kategorijama: Za perspektivne sportiste: Lazaru Mitiću, Milanu Stamenkoviću, Veselinu Gašiću, Stefanu Ivanoviću i Vladanu Anđelkoviću, sva petorica iz mlađeg pogona FK Radnik; Marti Marinković i Zorani Ivanović iz RK Radnik; Petri Veličković iz KK Radnik; Biljani Đorđević SUK Belo Polje; Marjanu Stankoviću iz KK Radnik; Petru Spasiću iz ŠK Radnik i Alenu Asanoviću iz Bokserskog kluba Srbija. Šestoro njih nagrađeno je i za ostvarene rezultate: Ivan Zdravković, košarka, Petar Stošić, boks, Milan Stančević, karate, Valentina Zareva i Stefan Janković, planinarstvo.

Izbor sportiste grada u Surdulici se organizuje se punih sedamnaest godina, a poslednja tri su pod okriljem Sportskog saveza opštine Surdulica, koji je inače organizator i svih sportskih manifestacija u Surdulici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari