Bez obzira na njegov ishod, svi akteri duela Partizana i Crvene zvezde slažu se da su utakmice pre i posle večitih derbija uvek najteže. Ove druge naročito. A da stvar bude gora po poražene u minulom derbiju, crno-beli šansu za popravni traže protiv Bežanije, jedine ekipe sa maksimalnim učinkom na startu plej-ofa, koja ih je u prvom meču, jesenas, propisno namučila, a onda nasred Humske ubedljivo porazila, čiji fudbaleri su Zvezdi od devet bodova uzeli čak sedam.

Bez obzira na njegov ishod, svi akteri duela Partizana i Crvene zvezde slažu se da su utakmice pre i posle večitih derbija uvek najteže. Ove druge naročito. A da stvar bude gora po poražene u minulom derbiju, crno-beli šansu za popravni traže protiv Bežanije, jedine ekipe sa maksimalnim učinkom na startu plej-ofa, koja ih je u prvom meču, jesenas, propisno namučila, a onda nasred Humske ubedljivo porazila, čiji fudbaleri su Zvezdi od devet bodova uzeli čak sedam…
– Nadam se da ćemo lakše i brže stići do pobede nego protiv Smedereva, posle prošlog derbija. A trijumf nam je neophodan. Sa tri boda protiv Bežanije pokazali bismo da je neuspeh od pre par dana bio samo slučajnost, posledica „više sile“, i istovremeno napravili dobru uvertiru za Kup meč sa Zvezdom. Naravno, ne zanosimo se da ćemo lako stići do cilja. Ne samo zbog iskustva iz dva jesenja meča, već i zbog sjajnog starta mog bivšeg kluba u plej-ofu. Znam kako moji nekadašnji saigrači razmišljaju, koliko su motivisani kada za protivnika imaju veliku „dvojku“. Ali, mi smo, kao što rekoh, Partizan. Mi se pitamo za sve, ishod meča je u našim rukama – opominje i najavljuje napadač Žarko Lazetić, koji je pre dolaska u Humsku, u oba sučeljavanja superligaškog debitanta i „parnog valjka“, postigao po gol.

Hajduk u Apatinu

Parovi plej-ofa (25.kolo): SUBOTA: Vojvodina – C. zvezda (16.00), Mladost (A) – Hajduk (K) (16.30, TV), Partizan – Bežanija (18.30)

Parovi plej-auta (24.kolo): SUBOTA: OFK Beograd – Banat, Zemun – Borac, Voždovac – Smederevo (svi mečevi počinju u16.00 časova)

Centarfor crno-belih ne prihvata priču o kadrovskim problemima i fizičko-psihičkoj istrošenosti kao opravdanju za eventualni rezultatski kiks ove subote.
– Tako je kako je. Profesionlci smo, kakav je raspored drugima, takav je i nama. Partizan je veliki klub i zato mora da odgovori svakoj situaciji, ma koliko ona teška bila.
A situacija nije nimalo naivna. Partizan će na Bežaniju krenuti bez čak trojice standardnih članova zadnje linije (Rukavina, Mihajlov, Bajić) i iskusnih vezista Tomića i Nađa, koji imaju problema sa povredama ili suspenzijama zbog kartona. Šansu će, zato, dobiti neki rezervni fudbaleri, pa čak i nekada redovni prvotimac Ćirković, koji je od dolaska trenera Đukića u drugom planu.
– I na tom planu ćemo, verujem, dokazati snagu i veličinu kluba. Partizan je sinonim za kvalitetnu i jaku konkurenciju, u ovakvim okolnostima dolazi do izražaja činjenica da nam je svaka pozicija u timu pokrivena sa najmanje dva dobra igrača. Izostanak nekoliko standardnih prvotimaca jeste hendikep, ali možda baš snaga, svežina i motivacija momaka njihovih zamena budu presudni za ostvarivanje zacrtane pobede – kaže Lazetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari