Pobeda Novog Beograda, porazi Partizana i Šapca 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Različit učinak srpskih ekipa prvog dana jednog od uvodnih turnira regionalne Premijer lige u vaterpolu.

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Šabac sa 14:8 (3:1, 3:3, 3:2, 5:2), u prvom kolu Grupe A regionalne Premijer lige. Najefikasniji u očekivanom pobedničkom timu bio je Đorđe Vučinić sa tri gola, dok su Radomir Drašović, Draško Gogov i Angelos Vlahopulos postigli po dva pogotka. Gosti su pružili maksimalan otpor, u granicama njihovih mogućnosti, u čemu je prednjačio Kristijan Šulc (4).

Malo zatim, na istom prestoničkom bazenu „11. april“, Partizan je veći deo nekada velikog jugoslovenskog derbija bio egal protivnik dubrovačkom Jugu, ali je hrvatski tim nekako „potopio“ sedmostrukog prvaka Evrope – 13:15 (4:4, 2:5, 4:3, 3:3). Najčešći strelci u redovima slavljenika bili su Grk Stilijanos Argiropulos (5) i hrvatski as Maro Joković (4), dok se među crno-belima posebno istakao Lazar Vučković (3).

U drugom kolu, ovog četvrtka, Šabac igra sa Jugom, Novi Beograd protiv zagrebačke Mladosti, a Partizan je slobodan. Osim navedenih klubova, na beogradskom turniru nastupaju još Budva i Jadran iz Herceg Novog.

Drugi turnir organizuje Split, a njegovi akteri su domaći Jadran, branilac titule Radnički iz Kragujevca, Primorac, Crvena zvezda, Solaris i Mornar. U prvom kolu, (25.11.) Radnički se sastaje sa Primorcem iz Kotora, a Crvena zvezda igra protvi Solarisa iz Šibenika.

Format regionalnog takmičenja je i ove sezone drugačiji, tako da će se u novembru, januaru i februaru igrati po dva turnira, po principu svako sa svakim. Potom će četiri najbolje ekipe učestvovati na Fajnal-foru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari