Pobeda rukometaša 1Foto: Rukometni savez Srbije

U trećem kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj naredne godine, muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u gradu Baja Mare selekciju Rumunije sa 23:22 (13:9), a pobednosni pogodak za naš tim postigao je Petar Nenadić dve
sekunde pre kraja.

To je druga pobeda srpskih rukometaša u kvalifikacijama, a ukoliko za tri dana u Kragujevcu izabranici Jovice Cvetkovića još jednom savladaju Rumune, biće nadomak plasmana na šampionat Evrope.

Duel protiv Rumuna je, prema očekivanju, bio veoma tvrd, pravi ratnički, a manjak kvaliteta u odnosu na reprezentaciju Srbije domaćini su nadoknadili neverovatnom borbenošću i podrškom publike, koja je napravila sjajnu atmosferu.

Naši rukometaši su do značajnije prednosti došli u poslednjih deset minuta prvog poluvrema. U 21. minutu reprezentacija Srbije je vodila sa 8:7, da bi do odlaska na odmor usledila serija našeg tima od 5:2.

Rumuni se nisu predali i u prvih 15 minuta nastavka su uspeli da izjednače na 15:15, a onda je usledila igra nerava. Reprezentativci Srbije su, ipak, uspeli da zaustave nalet protivnika i da mu ne dozvole da pređe u vođstvo, da bi u poslednjih deset minuta vratili dva gola prednosti.

Domaćini su, zahvaljujući našim greškama, pola minuta pre kraja izjednačili, a da dva boda ipak pripadnu našoj selekciju pobrinuo se Nenadić, koji je preduhitrio sirenu i šutem za zemlje sa desetak metara iznenadio je rumunskog golmana, kome je lopta prošla kroz noge.

Posle tećeg kola, u grupi 2 Srbija, Rumunja i Belorusija imaju po četiri boda, dok je Poljska bez bodova. Plasman na prvenstvo Evrope obezbediće dve selekcije.

Sedmerci: Rumunja 6 (4), Srbija 2 (2). Igrač manje: Rumunja 10 minuta, Srbija 10 minuta.

Rumunija: Ćinteć, Čepregi, Fenići, Jonea 8, Grigoras 3, Humet, Janku, Lazar 1, Močanu 3, Onejekve 3, Pavel, Popesku, Rakotea 2, Ramba, Sadovek 2, Savenko.

Srbija: Abutović, Cupara, Čutura, Đorđić 4, Đukić 4, Ilić 1, Marković 2, Marsenić, Milić, P. Nenadić 7, D. Nenadić, Prodanović, Šešum 1, Vujin 1, Stojković 1, Zelenović 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari