Pobeda Srbije za kraj Svetskog prvenstva u rukometu 1Foto: EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT

Rukometna reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na Svetskom prvenstvu.

„Orlovi“ su nadigrali Holandiju sa 32:30, zabeleživši petu pobedu uz samo dva poraza na čitavom turniru.

Taj učinak će biti dovoljan za najverovatnije 11. mesto, što će ostaviti Srbiju van kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Kvalifikacije će obezbediti samo ekipe plasirane od drugog do sedmog mesta, ali će verovatno u iste „upasti“ i osmoplasirana, devetoplasirana i možda desetoplasirana selekcia, budući da Francuska kao domaćin ima mesto na Olimpijadi, a i vizu će izboriti šampion budućeg Evropskog prvenstva u rukometa koji će i ovaj Svetski šampionat završiti u samom vrhu.

Srbija je na početku emča delovala smušeno, pa je Holandija od starta povela.

Ipak, veću prednost „Lala“ nije dozvolio fenomenalni golman Srbije Dejan Milosavljev koji je u prvih 15 minuta igre odbranio pet zicera i dva sedmerca.

U 20.minutu pivotmen Srbije Mijalo Marsenić zbog jednog grubog starta dobija direktan crveni karton, ali su i pored toga „Orlovi“ stigli do izjednačenja – 12:12,

U drugo polovrumene, selekcija Holandije je ušla s prednošću od dva gola razlike (17:15), a u nastavku utakmice Srbija je stigla do preokreta i prednosti – 19:18.

Igralo s epraktično u serijama, a zahvaljujući dvema fenomenalnim odbranama Dejana Milosavljeva, Srbija je stigla do vođstva od 31:29, a onda i do sigurne pobede.

Osim sjajnog Milosavljeva koji je zabeležio 13 interevencija, u dresu Srbije se istakao i Marko Milosavljević sa devet postignutih golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari