Pobeda za veru u proleće 1Foto STARSPORT

Partizan je u prestonicu Kazahstana Nur-Sultan, koja se do prošle godine zvala kao protivnik crno-belih u Grupi L Lige Evrope – Astana (16.50, RTS 1), otišao po sva tri boda.

Trener crno-belih Savo Milošević ne krije da se današnji rival mora savladati ukoliko ekipa ima ambicije da se bori za jedno od prva dva mesta u grupi.

– Imamo celu ekipu na okupu, svi su spremni, što je jako bitno. Moraćemo ponovo da damo svoj maksimum ukoliko želimo pozitivan rezultat, a u Astani ga želimo. Astana je protivnik po meri, rekli smo da su Astana i Alkmar ekipe sa kojima sigurno, ako igramo maksimalno, možemo da izađemo na kraj, tako da ćemo prekosutra probati da ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti borbu za nastavak takmičenja do kraja Lige Evrope – rekao je Milošević.

Strateg Partizana istakao je da uprkos snazi Astane ne želi da traži opravdanje ukoliko rezultat izostane.

– Astana je ekipa iz drugog šešira, iznad nas i Alkmara po rezultatima i rangu u grupi. Naravno da je teško objasniti ljubiteljima fudbala u našoj državi da je to ekipa koja je ozbiljna i igra Evropu praktično svake godine i da neće biti uopšte lako. Ako bih pričao o snazi Astane, ljudi bi mislili da tražim opravdanje. Čeka nas jako težak meč, ali i dalje verujem da, ako smo mi pravi, možemo sa njima da izađemo na kraj – dodao je Milošević.

Desni bek Nemanja Miletić najavio je da Partizan neće odustati od napadačke igre koju forsira od početka sezone.

– Otkad je došao Savo Milošević prvenstveno gledamo sebe, a kad smo na nivou beležimo i dobre rezultate. Astana možda nije atraktivan protivnik, ali dugo igraju Evropu, iskusni su na međunarodnoj sceni. Neće da bude lako, međutim, ne postoje opravdanja: dug put, vremenska razlika, veštačka trava. Možemo da se nosimo s domaćinom, dobra su ekipa, naravno, ali i mi smo – konstatovao je Miletić.

Minus dočekao crno-bele

Fudbalere Partizana je u Kazahstanu dočekao temperaturni šok pošto su s beogradskih 20 stepeni Celzijusa u Nur-Sultanu morali da se adaptiraju na minus tri. Najviša dnevna temperatura u glavnom gradu Kazahstana u ovo doba godine ne prelazi plus 5 stepeni Celzijusa, a s obzirom na to da se meč igra u 19 časova po lokalnom vremenu očekuje se da će živa u termometru biti oko nule.

Grupa L

Astana – Partizan 16.50

AZ Alkmar – M. Junajted 18.55

Tabela: M. Junajted 3, AZ Alkmar 1, Partizan 1, Astana 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari