Pobede Bajerna, Dortmunda i Frajburga 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Bajerna pobedili su danas u Berlinu domaći Union sa 5:2, u utakmici 10. kola Bundeslige i zadržali prvo mesto na tabeli.

Dvostruki strelac u pobedi Bajerna bio je Robert Levandovski, golovima u 15. minutu iz jedanaesterca i u 23. minutu. Treći gol postigao je Leroj Sane u 35. minutu, a zatim je strelac u domaćoj ekipi bio Niko Gizelman.

Četvrti gol za Bajern postigao je Kingsli Koman u 61. minutu, a zatim je pogodak za Union postigao Julijan Rajerson u 65. Konačan rezultat postavio je Tomas Miler golom u 79. minutu.

Bajern je prvi na tabeli sa 25 bodova, a Union, koji je u poslednje dve utakmice bez pobede, zauzima šesto mesto sa 16. bodova.

Borusija iz Dortmunda pobedila je na svom terenu Keln sa 2:0. Golove su postigli Torgan Azar u 40. i Štefen Tigs u 64. minutu.

Dortmund je vezao četvrtu pobedu posle koje je drugi na tabeli sa 24 boda, bodom manje od Bajerna. Keln zauzima 10. mesto sa 13 bodova.

Fudbaleri Frajburga pobedili su na svom terenu Grojter Firt sa 3:1. Frajburg je poveo autogolom Simona Aste u 20. minutu, a prednost je udvostručio Nikolas Hofler u 39.

Strelac za gostujući tim bio je Džejmi Leveling u 74, a konačan rezultat postavio je Vinčenco Grifo iz jedanaesterca u 79. minutu.

Frajburg je jedina neporažena ekipa u Bundesligi i sa šest pobeda zauzima treće mesto na tabeli sa 22 boda. Grojter Firt još nema pobedu i sa jednim bodom je poslednji na tabeli.

U ostalim utakmicama Majnc je u Bilefeldu pobedio Arminiju sa 2:1, a Volfsburg je kao gost bio bolji od Bajera iz Leverkuzena 2:0.

Kasnije igraju Ajntraht Frankfurt – Lajpcig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari