Počelo okupljanje košarkaša Srbije pred Olimpijski kvalifikacioni turnir 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je danas sa okupljanjem pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, preneo je danas Košarkaški savez Srbije.

Danas su se selektoru Srbije javili prvi igrači: Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović.

Ostatali igrači, u dogovoru sa stručnim štabom, priključivaće se timu po završetku klupskih obaveza tokom narednih nekoliko dana.

Srbije će trenitrati u Beogradu do srede, 16. juna kada će biti organizovana i zvanična konferencija za medije na kojoj će selektor Kokoškov izneti očekivanja pred Olimpijski kvalifikacioni turnir.

Uz selektora Kokoškova bili su svi članovi stručnog štaba sa izuzetkom Dejana Milojevića koji će se timu priključiti po završetku klupskih obaveza.

Novi članovi stručnog štaba su kondicioni trener Marko Sekulić i Aleksandar Matović koji će biti zadužen za individualan rad sa igračima.

„Orlovi“ će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari