Počeo Fajnal for, najviše navijača iz Turske (FOTO, VIDEO) 1Foto: Beoinfo

Utakmicom između Fenerbahčea i Žalgirisa večeras je u „Štark areni” počeo Fajnal-for. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je pred sam početak meča podsetio da je Beograd prošao rigorozne kontrole i zadovoljio standarde elitnog evropskog takmičenja.

Nikodijević je rekao da je „Štark arena” opremljena najsavremenijom opremom i otkrio da su se čelnici Evrolige interesovali za mogućnost ponovnog održavanja završnog turnira u Beogradu.

Prošli smo izuzetno zahtevan protokol Evrolige, koja je prezadovoljna načinom na koji je turnir organizovan, posebno što se tiče vremenskih rokova. Naš grad je čekao 17 godina da dobije organizaciju ovog turnira i sigurno je da se tako dug period više neće ponoviti – rekao je Nikodijević.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će ceo svet večeras gledati u Beograd i navijati. On je naglasio i da u Beograd stižu visoke zvanice iz zemalja čiji su klubovi učesnici takmičenja.

Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja, naveo je da je u Beograd stiglo više od 15.000 navijača i ljubitelja košarke iz celog sveta.

– Samo iz Turske je došlo više od 8.000 navijača, a iz Litvanije 3.000. Prema informacijama koje imamo, ukoliko turski klub uđe u finale, doći će još 8.000 njihovih navijača. Svi hotelski kapaciteti su popunjeni, na ulicama se čuju strani jezici, restorani su prepuni turista. „Fajnal for” se oseća na svakom koraku u gradu – rekao je gradonačelnik.

http://https://www.youtube.com/watch?v=XIG2nHr89MY

On je najavio da će, osim dolaska predsednice Litvanije, koja je sinoć doputovala, u Beograd doći i premijer te zemlje, kao i pet ministara Vlade Španije ukoliko se Real Madrid nađe u finalu.
Od 21 sat sastaju se CSKA Moskva i Real Madrid. Finale i utakmica za treće mesto na programu su u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari