Početak ABA lige pred vratima, a Ciboni preti gašenje zbog 434.000 evra 1foto: KK Cibona

Godinama, možda čak i više od decenije u Ciboni traje finansijska agonija koja bi mogla da se okonča gašenjem jednog od najvećih evropskih klubova.

Zbog finansijskih problema i nesolventnosti, Cibona je pre četiri dana proglasila stečaj. Uprkos tome, vodeći ljudi kluba uveravali su navijače da stečaj ne znači i gašenje dvostrukog prvaka Evrope, međutim, Aleksandar Aco Petrović smatra da bi upravo to i moglo da se desi.

– Skupljajući jutros informacije o Ciboni (a u nedelji kada počinju prvenstvo Hrvatske i ABA liga) izvesno je da se velikom klubu, nekada dvostrukom prvaku Europe, bliži neupitan kraj – napisao je Petrović na Tviteru.

Petrović, kao nekadašnji igrač, trener i funkcioner u Ciboni tokom leta je pokušavao da animira sve moguće finansijere da pomognu klbu kaka bi vratio dugove koje ima prema nekadašnjim igračima, što je uslov da bi mogao da se takmiči u domaćem prvenstvu.

– Ukoliko Cibona ne plati dug, vrlo verovatno sa samo pet igrača iz prošle sezone, prestaće sa aktivnostima i ugasiti se – zabrinut je Petrović koji je dodao da klub ima dug za prethodnu sezonu od 434.000 evra i da je rešavanje potraživanja u tom iznosu najalarmantnije.

Nedavno je objavljeno da Cibona započinje transformaciju u sportsko deoničko društvo i da, prema zakonu, za to ima rok od 45 dana.

Međutim, hrvatsko prvenstvo počinje danas i „cibosi“ bi trebalo da dočekaju Zadar od 19 časova, a onda otputuju u Čačak na utakmicu 1. kola ABA lige sa Borcem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari