Počinje EBL 2024: Ko će se boriti za 10.000€ i EMEA Masters? 1Foto: Promo

Poslednjeg dana januara počinje nova sezona Esports Balkan League (EBL), najvećeg regionalnog League of Legends takmičenja koje je deo sistema evropskih regionalnih liga kompanije Riot Games.

Sa nagradnim fondom vrednim 10.000€, takođe se deli oko 8.000€ kroz stipendije timovima! Pored samog finala, vrhunac sezone je i LAN događaj koji okuplja mnogo gledalaca uživo i omogućava timovima i igračima da steknu neophodno iskustvo takmičenja uživo.

EBL Spring 2024 obeležavaju i dva nova tima: BeFive i Lupus Esports. BeFive je organizacija trostrukog osvajača takmičenja i jednog od najpopularnijih LoL ličnosti na Balkanu, Alekse „DoubleAiMa“ Stankovića. Drugi novi tim u takmičenju je Lupus Esports, a ono što im manjka u popularnosti nadoknađuju činjenicom da imaju čak dva bivša šampiona u startnoj postavi, Kektza i Divu. Upravo će BeFive i Cyber Wolves, drugoplasirana ekipa prošle sezone, otvoriti novo poglavlje EBL-a mečom 31. januara u 19:00 sati.

Pored novih timova, svoje učešće u EBL-u nastavlja i Diamant Esports, trenutni šampion EBL-a. Partizan Esports i Crvena Zvezda, koji će svoj večiti derbi, osim na sportskim terenima, nastaviti i u digitalnom svetu. Cyber Wolves, finalisti sezone Summer 2023, zajedno sa Ankora Gaming i Spike Syndicate.

Osim prestižne titule najboljeg League of Legends tima na Balkanu i bogatog nagradnog fonda, pobednik EBL-a će imati priliku da se takmiči protiv najboljih timova iz drugih ERL takmičenja na EMEA Masters turniru sa nagradnim fondom od 150.000€.

Svi mečevi EBL-a mogu se pratiti na YouTube kanalu Fortuna Esports i Sport Klub Esports TV kanalu. Svi ljubitelji gejminga i esporta mogu pratiti takmičenje i putem društvenih mreža Twitter, Instagram i TikTok, te učestvovati u jednoj od najvećih gejming zajednica na ovim prostorima na zvaničnom Fortuna Community Discord serveru, gde ih, osim zanimljivih rasprava i novosti, očekuju i brojne pogodnosti.

Raspored (31.1.2024.):

19:00 – BeFive vs. Cyber Wolves
20:00 – Lupus vs. Ankora Gaming
21:00 – Diamant Esports vs. Partizan Esports
22:00 – Spike Syndicate vs. Crvena zvezda

EBL je najgledanije regionalno esports takmičenje, bez premca. U proseku, tokom samo jedne polusezone, Esports Balkan Ligu uživo pogleda preko 300.000 jedinstvenih gledalaca, koji konzumiraju oko 200.000 pogledanih časova, što putem YouTube i Twitch platforme, što putem TV (Sport Klub Esports, SK3). Preko 80% gledalaca ima između 18 i 34 godine, uz akcenat na mlađe i u velikoj meri su iz našeg regiona (Srbija, Hrvatska, BiH…).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari